PERCHEZIŢII la societăți comerciale din Galați. Polițiștii caută persoane acuzate de evaziune fiscală și SPĂLARE DE BANI

PERCHEZIŢII la societăți comerciale din Galați. Polițiștii caută persoane acuzate de evaziune fiscală și SPĂLARE DE BANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni desfăşoară cinci percheziţii pe raza județelor Galați și Botoșani la două societăți comerciale și la locuințele a trei persoane fizice. Acţiunea vizează documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul cauzat până în prezent la bugetul de stat se ridică la aproximativ  5.000.000 lei.

Cele două societăți comerciale au ca obiect de activitate sacrificarea animalelor și comecializarea  cărnii.

Miercuri dimineață, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul unui detașament de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău desfăşoară o acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii  vizează documente sanitar-veterinare, cele care privesc relațiile comerciale, activitățile de abatorizare, comercializare a cărnii și documentele de plată.

Conform datelor furnizate de polițiști, în perioada 2011-2013, reprezentanții legali ai societăților comerciale ar fi înregistrat operațiuni comerciale nereale având ca scop deducerea TVA-ului și sustragerea de la plata impozitelor către bugetul de stat consolidat.

Persoanele în cauză vor fi aduse, pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Citit 3441 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.