Nemţii îl iubesc pe Enescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un primar la Washington: În perioada 5 - 10 mai a.c., primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, efectuează o vizită în SUA, la invitaţia Programului Kokkalis pentru Europa Centrală şi de Sud-Est al Universităţii Harvard.

* Telejurnal în limba română: Începând din 17 aprilie, în fiecare vineri, la ora 13,10 şi la ora 19,55, postul local Rete Canavese, Italia, are un Telejurnal în limba română.

* Noi, de Ziua Europei: * Casa Europei din Nimes, Franţa, şi regiunea sa sărbătoresc Ziua Europei (9 mai) timp de o săptămână cu România. * Centrul Hispano-Român din Alcalá de Henares va organiza pe 9 mai un concert de muzică clasică susţinut de cvartetul Sfera.

* Cuza la Heidelberg: Cu ocazia comemorarii lui Alexandru Ioan Cuza (20. martie 1820, Huşi - 15. mai 1873, Heidelberg), Asociaţia Al.I. Cuza din Heidelberg organizează vineri, 15 mai, ora 16:30, un program variat cu slujbă de pomenire, comunicări şi muzică.

* Festival Enescu la Stuttgart: Cel mai important centru cultural din Stuttgart, Germania, „Centrul de cultură şi Congrese Liederhalle” găzduieşte între 21 şi 24 mai, pentru a doua oară, festivalul George Enescu. Sălile complexului au o acustică fenomenală, redată de o arhitectură modernă şi studiată până în cele mai mici detalii. Concertul  din deschiderea festivalului, 21 mai, este susţinut de orchestra „Camerata Enescu Stuttgart" în sala „Mozart". 

* Grafica de la Cluj-Napoca, la Veneţia: În cadrul manifestării „Amprente culturale româneşti", Institutul de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia continuă în luna mai promovarea diverselor domenii ale artelor vizuale, prin sprijinirea unui interesant parteneriat între Secţia de grafică a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi Şcoala Internaţională de Grafică din Veneţia.

* România film: ICR Madrid organizează participarea României la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Filmului în oraşul Almunia, în perioada 8 - 16 mai 2009. Mai participăm, în perioada 7-15 mai, la Haga, în organizarea Filmhuis Den Haag, la Festivalul de Film "The Best of Sarajevo Film Festival", unde vor fi proiectate producţii prezentate, în ultimii doi ani, la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo.

* Primăvara forumiştilor: Românii din Italia membri ai forumului italiaromania.com, şi nu numai, organizează sâmbătă, 9 mai, la Agriturismo Le Valline de lângă Siena, o întâlnire de primăvară.

Citit 718 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.