Scad încasările de la gălăţeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul avertizează că rata încasărilor la bugetul local a scăzut simţitor *

„În trimestrul al IV-lea al anului trecut primeam în jur de 140 miliarde lei vechi pe lună, în primul trimestru al acestui an am primit în jur de 100 de miliarde pe lună, în martie am primit 80 de miliarde de lei, în aprilie – 87 de miliarde de lei şi, deşi am înregistrat o mică creştere, anticipăm că vom încasa 70 de miliarde pe lună, iar în termen de două luni, încasările se vor reduce la jumătate.  Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, încasăm cam 60 la sută”, a declarat primarul Dumitru Nicolae, referindu-se la încasările efectuate la bugetul local de la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

„Vorbim despre cota de 38,5 la sută pe care o încasăm din impozitul pe venit, plătit la Direcţia de Finanţe”, a mai precizat primarul.

Nici încasările de la Direcţia de Fiscalitate a Primăriei nu sunt mai bune, a adăugat edilul: „Dacă în trimestrul I am încasat 4,5 miliarde lei vechi pe zi, acum încasăm  între 0,8 şi 1,1 miliarde. Desigur, mai sunt şi alte explicaţii pentru scăderea încasărilor, nu doar faptul că gălăţenii au probleme cu banii: în primul trimestru al anului s-au grăbit mulţi să-şi plătească impozitele pentru a beneficia de bonificaţiile acordate. Însă nu este de glumit cu criza!”.

Cât priveşte posibilitatea ca Legislativul gălăţean să adopte o hotărâre privind plata în rate a impozitelor de către gălăţenii afectaţi financiar de criză, acest lucru este imposibil.

„Deja noi acordăm ajutoare celor care nu îşi pot plăti impozitele şi facturile la întreţinere, sunt cazuri speciale pe care Primăria le evaluează. De cinci ani, Consiliul Local adoptă astfel de decizii, iar scutirea de la plată a acestor persoane aflate în dificultate este, anual, în valoare de circa şase miliarde lei vechi”, a mai spus Dumitru Nicolae.

Citit 671 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.