„Neamţul” de la Transurb

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine a zis că spiritul civic a dispărut ? Ei, uite că nu e adevărat şi drept dovadă vă prezentăm gesturile exemplare a doi concitadini.

Domnul Laurenţiu Pandelescu a venit special la redacţie (sacrificând o oră din programul său încărcat) pentru a ne relata o scenă la care întâmplător a fost martor, considerând că popularizarea unei fapte bune poate fi „sămânţa” altora la fel.

După cum ne-a povestit, miercuri după-amiază, se afla într-un autobuz de pe traseul 10. În momentul în care maşina a ajuns în dreptul staţiei „la Francezi”, din Ţiglina I, o doamnă în vârstă, aproape oarbă, a încercat, în zadar, să ajungă în dreptul uşii pentru a coborî. Mai mulţi tineri au ignorat neputinţa bietei vârstnice.

Şoferul a observat ce se întâmplă şi, scandalizat de indiferenţa celorlalţi pasageri, a reacţionat într-un mod care dovedeşte omenie şi un grad de civilizaţie care-i face cinste.

A oprit motorul, a scos cheia din contact, după care s-a ridicat şi i-a întins mâna vârstnicei, pe care a ajutat-o să coboare în deplină siguranţă. Apoi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a revenit la volan şi şi-a continuat traseul.

Impresionat de gestul şoferului, dl Pandelescu l-a felicitat şi l-a rugat să-i spună numele, considerând că e păcat ca exemplul să se fi irosit în faţa tinerilor rămaşi indiferenţi. Modest, omul de la volan a refuzat, spunând că a făcut ceea ce trebuia şi nimic mai mult.

Regretând că nu a aflat numele şoferului, domnul Pandelescu a ţinut să se afle „că mai există astfel de oameni”, aşa că a venit la „Viaţa liberă”.

Am reuşit să aflăm numele salariatului de la Transurb şi îl felicităm la rândul nostru pe Emil Ilie, în vârstă de 33 de ani. Unul dintre românii care, la fel ca şi personajul unui clip dintr-o campanie educaţională, consideră că „nemţi poate n-om ajunge noi prea curând, dar, dacă nu încep eu sa fiu civilizat, de la cine să aştept ? Pentru că România va creşte prin bun simţ şi responsabilitate !”

Chiar aşa !

Citit 1773 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.