Solidaritatea face miting la poarta Cocseriei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi nu renunţă la protestele împotriva închiderii Uzinei CocsoChimice. Luni, reprezentanţii sindicatului vor organiza o acţiune de protest la poarta de acces în UCC, urmând ca pe 20 mai sindicaliştii să plece către Bucureşti şi să picheteze sediul Preşedinţiei şi al Guvernului şi să îşi strige nemulţumirile.

"Pe 11 mai, între orele 12.30 şi 14.00, la poarta UCC, sindicatul Solidaritatea va organiza o acţiune de protest împotriva hotărârii de închidere nejustificată a Uzinei CocsoChimice şi faţă de punerea în pericol a funcţionării întregului Combinat. Vom spune doar atât: Nu închiderii Cocseriei! Nu dorim plăţi compensatorii şi nici mutarea salariaţilor în alte locuri de muncă din Combinat sau din altă parte", ne-a declarat liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Coincidenţă sau nu, protestul de la UCC va avea loc în ziua în care începe programul de trimitere a tuturor angajaţilor în şomaj tehnic, prin rotaţie.

În ce priveşte protestul din Capitală, Gheorghe Tiber susţine că scopul siderurgiştilor este acela de a sensibiliza autorităţile şi de a le determina să intervină ferm şi să oprească declinul metalurgiei româneşti.

Liderul sindicatului mai susţine şi că a transmis celorlalte sindicate un apel prin care le cere să participe la acţiunea din Bucureşti, dar că până acum nu a primit un răspuns ferm din partea acestora.

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.