Marşul poştaşilor gălăţeni

Marşul poştaşilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marşul factorilor poştali e deja o competiţie de tradiţie pentru gălăţeni şi nu numai. În acest an, Oficiul Judeţean de Poştă Galaţi organizează această acţiune duminică, 10 mai, pe Faleza inferioară a Dunării, începând cu ora 10,00.

La start se vor alinia 50 de poştaşi din municipiul Galaţi, dar şi din localităţile rurale ale judeţului; fetele vor mărşălui pe distanţa de 3 kilometri, iar băieţii vor avea de parcurs un traseu de 7 kilometri.

Ca şi în alţi ani, câştigătorii etapei de duminică a competiţiei profesional-sportive se vor califica la faza regională a Marşului Factorilor Poştali, care se va desfăşura pe data de 23 mai. Etapa naţională va fi organizată în perioada 12-14 iunie.

În ansamblu, la startul celor trei etape ale competiţiei se vor alinia în jur de 1.000 de factori poştali din întreaga ţară.

E interesant de reţinut că de-a lungul timpului, de la primul start care a avut loc în  1977, la Bucureşti, poştaşii români au participat la competiţii balcanice sau europene, ocazii în care, nu o dată, au reuşit să se situeze pe locuri fruntaşe. În 2008 de exemplu, Poşta Română a obţinut locurile I la individual fete şi băieţi, locul I pe echipe, precum şi locul al treilea pe echipe la băieţi.

E de aşteptat ca şi în acest an, Marşul Poştaşilor gălăţeni ce se va desfăşura în apropierea undelor Dunării să fie, ca şi în alţi ani, în primul rând un prilej de sărbătoare.

Citit 827 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.