Doamna cu dero – după gratii

Doamna cu dero – după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Compartimentul „Urmăriri” al Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi a prins-o miercuri pe gălăţeanca Mariana Şerban, de 18 ani, fără ocupaţie, posesoare a unui impresionant cazier judiciar * Ea a jecmănit peste 30.000 de lei de la bătrâni * Activitatea – doar la Bucureşti şi la Iaşi! *

„Doamna cu dero” fusese dată în urmărire naţională deoarece pe numele ei erau emise cinci mandate de executare a pedepsei privative de libertate, pentru furt din locuinţe. Mandatele au fost emise de instanţele judecătoreşti ale Sectoarelor 3, 4 şi 6 Bucureşti şi ale municipiului Iaşi şi se referă la pedepse cu închisoarea cuprinse între trei şi cinci ani.

Însă ea este din Galaţi, unde „obiceiul” nu i-a fost sesizat. Dacă nu cumva s-o fi jenat să-şi uşureze de bunuri concetăţenii. În perioada 2006-2008, Mariana Şerban, împreună cu alte inculpate, pretextând că distribuie dero gratis, intra în casele victimelor, cu acordul lor. Profitând de neatenţia oamenilor, femeia fura bijuterii din aur, bani, parfumuri, etc.

Sesizaţi Poliţia!

Valoarea bunurilor furate se ridică (momentan!) la 30.000 lei, dar există posibilitatea ca şi alte persoane să fi fost prejudiciate, fără să depună însă reclamaţie în acest sens. De aceea, dacă o recunosc pe femeia din fotografie şi doresc să depună plângere împotriva ei, oamenii se pot adresa secţiei de poliţie pe raza căreia se află domiciliul lor.

Nu în ultimul rând, pornind de la aceste cazuri, Poliţia avertizează populaţia, în special pe persoanele vârstnice, să manifeste o maximă atenţie atunci când deschid uşa şi permit unor persoane necunoscute să intre în casa lor.

Legături de rudenie?

Pentru că ne plac deducţiile logice şi ne-am adus aminte că am mai întâlnit undeva numele cu pricina, au căutat date mai multe. O persoană numită Mihaela Şerban, cu o vârstă care i-ar permite să aibă o fiică cât Mariana cea cu dero se află în Penitenciarul Galaţi. Pentru infracţiuni similare.

Cei de la poliţie nici n-au confirmat, nici n-au infirmat legătura de rudenie. Dar n-ar fi o surpriză ca „meseria” să fi fost învăţată din familie, nu-i aşa?

Citit 2231 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.