Populaţia, INSTRUITĂ pentru a face faţă SITUAȚIILOR DE URGENȚĂ

Populaţia, INSTRUITĂ pentru a face faţă SITUAȚIILOR DE URGENȚĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Caravana SMURD, „Fii pregătit”, de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, va ajunge în 20 de localităţi din toată ţara, în perioada 8 iulie - 30 septembrie 2016.

Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil, în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul, care este construit special pe structura unui TIR, are o sală de şcolarizare a cărui capacitate ajunge la 40 de persoane, fiind dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dar şi cu dispozitive portabile, inclusiv simulatoare. Acestea permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile oferite în fiecare localitate vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii etc.- şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. Cursurile conţin şi o parte practică, măsurile de prim ajutor fiind prezentate de un paramedic SMURD. De asemenea, vor fi făcute şi demonstraţii de stingere a incendiilor.

Pe unde va trece caravana

„Dezastrele afectează toate segmentele de populaţie, dar nu pe toată lumea în mod egal. UNICEF estimează că în jur de 50-60 la sută dintre cei afectaţi de un dezastru sunt copii. Este important ca această campanie să se adreseze în principal copiilor,deoarece aceştia îşi pot influenţa în mod pozitiv părinţii prin ceea ce învaţă. Studiile au arătat că un copil care a trecut printr-un astfel de program educativ este mai puţin afectat în cazul în care trăieşte pe viu un dezastru”, a declarat Raed Arafat, fondatorul SMURD, adăugând că aceste cursuri sunt adresate nu doar populaţiei, ci şi profesioniştilor din cadrul sistemului de urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă, caravana „Fii pregătit” va pleca din Cluj Napoca şi va parcurge întreaga ţară, oprindu-se atât în marile oraşe, cât şi în zonele rurale. Organizatorii nu au anunţat însă cu exactitate localităţile cuprinse în acest proiect.

Calendarul va fi actualizat în timp, evoluţia campaniei putând fi urmărită la adresa http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/. La aceeaşi adresă, vă puteţi şi înscrie, în calitate de cursant.

Citit 2128 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2016 17:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.