UPDATE/ PERCHEZIŢII la o INSTITUŢIE PUBLICĂ din Brăila. Bunea Stancu a fost ADUS la DNA Galaţi

UPDATE/ PERCHEZIŢII la o INSTITUŢIE PUBLICĂ din Brăila. Bunea Stancu a fost ADUS la DNA Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 22,30/ Pe numele vicepreşedintelui CJ Brăila Florin Mija a fost emisă ordonanţă de reţinere.

UPDATE/ Gheorghe Bunea Stancu a fost adus, în jurul orei 19,15, la DNA Galaţi pentru audieri.

UPDATE/ Gheorghe Bunea Stancu a fost ridicat cu mascaţii din locuinţa sa şi dus la sediul Consiliului Judeţean Brăila.


UPDATE/ Gheorghe Bunea Stancu este cercetat pentru abuz în serviciu alături de unul dintre vicepreședinţii CJ Brăila, Florina Mija, dar şi de un funcţionar, care în trecut a ocupat o funcție de conducere în departamentul pentru achiziții din această instituție publică. Procurorii cred că între 2009 și 2011 trei firme ar fi fost favorizate în mai multe licitații organizate de Consiliul Județean Brăila pe două paliere. O parte dintre licitații au fost organizate pentru atribuirea unor lucrări de reabilitare a trei spitale din Brăila, în timp ce celelalte contracte se refereau la lucrări de reabilitare a unor drumuri județene, relatează Digi24.

Anchetatorii au informații că cele trei contracte de reabilitare a celor trei spitale au fost acordate unei firme la care Gheorghe Bunea Stancu avea acțiuni la momentul respectiv, în jur de 40% din capital. Potrivit surselor, firma a beneficiat ulterior și de acte adiționale încheiate de Consiliu, semnate chiar de Bunea Stancu, pentru a întârzia data la care acele lucrări să fie predate.

De asemenea, sunt verificate și mai multe contracte pentru reabilitarea a trei drumuri județene, încheiate cu două firme ce ar fi fost favorizate, la rândul lor, de cei suspectați de fapte de corupție. Mai mult decât atât, deși lucrările nu ar fi fost executate corespunzător, aceleași firme au primit apoi contracte pentru a repara lucrările realizate necorespunzător încă de la început.


DNA Galaţi efectuează joi dimineaţă percheziţii în patru locaţii din Brăila. Conform unui comunicat al instituţiei, "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2009-2011, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție, de către funcționari publici, cu funcții de conducere în plan local.  Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate un număr de 4 percheziții domiciliare în locații situate în municipiul Brăila, din care una este sediul unei instituții publice".

Neoficial, se pare că este vorba de locuinţa lui Gheorghe Bunea Stancu şi a mai multor persoane din conducerea CJ Brăila, inclusiv sediul instituţiei. Aceştia urmează să fie aduşi la audieri in Galaţi până la sfârşitul zilei de joi. Este vorba despre nişte contracte publice de asfaltare a unor drumuri publice judeţene şi lucrări la unele unităţi spitaliceşti din municipiu.

Citit 3249 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.