Muncitor îngropat de viu, sub un mal de pământ

Muncitor îngropat de viu, sub un mal de pământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Putea fi o tragedie! Angajat al firmei de construcţii „Super A+K”, Octavian Taşchină, de 37 de ani, lucra joi dimineaţă la şanţul de aducţiune dintre Spitalul de Boli Infecţioase şi Petrom. Omul s-a aflat la un pas de moarte când s-a văzut înghiţit de pământul prăvălit peste el de pe un „versant” de pe carosabil.

Valul lui Traian

Nu ştia că ziua de 14 mai îi putea fi fatală! Ieri, la ora 11,06, Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă Galaţi a fost alertat prin 112 în legătură cu faptul că un muncitor aflat la lucru pe strada Traian Nord a fost îngropat sub un val de pământ.

„În momentul în care echipajul SMURD a ajuns la faţa locului, muncitorul fusese deja scos de către colegii lui din pământ, el fiind stabilizat de medici şi transportat de urgenţă la U.P.U. În acest moment se află la spital, cu un umăr dislocat”, declară locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Galaţi.

S-a prăvălit pământul peste el!

„Evenimentul a avut loc în timpul lucrărilor de aducţiune-apă, în zona dintre Spitalul de Boli Infecţioase şi Petrom, pe aleea Traian”, explică şi Carmen Corodeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.

„După săparea mecanizată a unui şanţ de 1,5 metri lăţime, 2,6 metri adâncime şi opt metri lungime, o echipă de muncitori a societăţii «Super A+K» se ocupa de consolidarea malurilor de pământ. După trecerea unui autovehicul greu, s-a produs o rupere a malului dinspre carosabil, un muncitor de 37 de ani trezindu-se cu picioarele acoperite de pământ. Omul a fost lovit în umăr de un bolovan, care era ascuns în mal”.

„El a fost scos imediat de către colegii săi, care au dat dovadă de prezenţă de spirit pentru că un mal care se surpă nu se opreşte imediat. Bărbatul a fost transportat la spital, iar la faţa locului a ajuns imediat o echipă de inspectori de muncă. Cercetarea evenimentului va fi făcută de firma ˝Super A+K˝”, încheie purtătorul de cuvânt.

Deşi s-a aflat la un pas de moarte, Octavian Taşchină a avut zile şi… colegi buni. Muncitorul se află în acest moment la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” şi aşteaptă rezultatele investigaţiilor. Rămâne norocosul cu o poveste incredibilă, de sub un modern „Val al lui Traian”.

Citit 1103 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.