BISERICĂ SPARTĂ în zi de sărbătoare! Hoţii nu s-au uitat la bani sau obiecte de cult

BISERICĂ SPARTĂ în zi de sărbătoare! Hoţii nu s-au uitat la bani sau obiecte de cult
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe echipamente electronice s-au evaporat în noaptea de duminică spre luni dintr-un lăcaş de cult din judeţul Galaţi. Dispariţia bunurilor a fost remarcată luni dimineaţă, de Sf. Maria, de o enoriaşă venită mai devreme la biserică pentru slujbă.

S-a întâmplat la Bereşti, unde preotul şi oamenii care aveau grijă de biserică au constat şocaţi că, în cursul nopţii precedente, una dintre ferestre fusese forţată de hoţii care pătrunseseră în incintă şi luaseră un calculator cu tot cu tastatură şi mouse, un videoproiector şi un receiver, în valoare totală de circa 3.500 de lei.

În urma cercetărilor la faţa locului, poliţiştii de la Bereşti au găsit suficiente urme cât să îi conducă la suspecţi. Aceştia sunt doi puşti, de 12 şi respectiv 14 ani, care au dovedit o abilitate ieşită din comun în a intra prin efracţie şi a scoate din biserică echipamentele fără să fie văzuţi de nimeni.

Toate bunurile furate au fost găsite acasă la cei doi minori şi restituite bisericii.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt calificat, dar numai copilul de 14 ani poate răspunde penal şi asta doar dacă se dovedeşte că a acţionat cu discernământ.

Citit 1777 ori Ultima modificare Marți, 09 Septembrie 2014 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.