Pompierii gălăţeni îşi sărbătoresc ziua

Pompierii gălăţeni îşi sărbătoresc ziua
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Pompierilor din România, aniversată la 13 septembrie, va fi sărbătorită sâmbătă şi la Galaţi, după ce anul trecut manifestările au fost anulate din cauza inundaţiilor din judeţ. Astfel, pentru comemorarea celor 166 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi va organiza, la sediul din strada Mihai Bravu, în intervalul orar 9,00 - 13,00, exerciţii demonstrative şi o expoziţie de tehnică veche de intervenţie. Gălăţenii care vor dori să participe la eveniment vor putea vedea şi o expoziţie de fotografii din misiunile pompierilor.

"Luni, 15 septembrie, va avea loc şi ceremonialul militar şi religios de la cimitirul “Eternitatea”, care va consta în depunerea de coroane la mormântul eroilor pompieri şi defilarea Gărzii de onoare", ne-a declarat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În fiecare an, pe 13 septembrie, pompierii din întreaga ţară rememoreză o pagină de istorie naţională, scrisă prin lupta purtată acum 166 de ani, în Dealul Spirii, de Compania de Pompieri din Bucureşti, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.

Citit 1154 ori Ultima modificare Vineri, 12 Septembrie 2014 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.