(VIDEO&FOTO) Prima zi de şcoală/ Clopoţel cu felicitări şi promisiuni financiare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

(VIDEO&FOTO) Prima zi de şcoală/ Clopoţel cu felicitări şi promisiuni financiare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cu emoţii, atât elevii, cât şi părinţii, au participat luni, 15 septembrie 2014, în toate şcolile judeţului, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar


La Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", deschiderea noului an şcolar s-a făcut în prezenţa primarului Marius Stan. Directorul Vasile Ciuchină i-a mulţumit acestuia atât pentru prezenţă, cât mai ales pentru susţinerea acordată de-a lungul timpului. Şi, cum era normal la început de an, directorul Colegiului Vasile Alecsandri a trecut în revistă rezultatele merituoase obţinute de elevii unităţii de învăţământ, dar a anunţat şi noutăţile.

„Am inaugurat astăzi un panou cu toţi şefii de promoţie din 1967 până astăzi. Tot ca o premieră vă anunţ că de anul acesta vom acorda o diplomă de excelenţă şi un trofeu pentru elevul cu cele mai bune rezultate la concursurile internaţionale. Primul trofeu, intitulat Bufniţa cu ochi albaştri, va ajunge la Robert Râclea, care a obţinut, în iunie, medalia de aur la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” – Yakuţia. Tot el, anul trecut, a obţinut o medalie de argint, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, desfăşurată în India. De acum înainte, la fiecare început de an, vom desemna câştigătorul acestui trofeu”, le-a spus elevilor directorul colegiului.

CITEŞTE ŞI: ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR cu unităţi de învăţământ gălăţene FĂRĂ APĂ sau DEGRADATE

Pe lângă trofeu şi diplomă, Robert Râclea a primit şi o sumă modică de bani, ocazie cu care primarul Marius Stan  a ţinut să facă o promisiune. „Vom aproba prin hotărâre de consiliu local alocarea unei sume de bani pentru premierea elevilor merituoşi. Vorbim de sume consistente pentru cei care au rezultate bune la învăţătură şi sper să fie cât mai mulţi”, a promis Marius Stan.

Aceeaşi promisiune a fost rostită de Marius Stan şi la Colegiul „C. Negri”, acolo unde a fost prezent în dublu rol: de primar şi de părinte.

Şi la această unitate de învăţământ emoţiile au fost la ele acasă, mai ales că directoarea Andra Ionescu le-a făcut elevilor o primire pe care greu o vor uita. Aceasta le-a spus învăţăceilor o poveste cu personaje din lumea mondenă şi cu pilde care să-i pună pe gânduri atunci când spun că este greu la şcoală. Tot cu tâlc a fost făcută şi prezentarea profesorilor care îi vor ghida pe elevi în noul an şcolar.

La cele două instituţii de învăţământ, emoţiile s-au risipit abia după ce fiecare dascăl şi-a condus elevii în clase pentru a le face prezenţa şi a le spune orarul pe care îl vor respecta anul acesta.

 

Primarul a dat startul festivităţilor deschizând noul an la Şcoala nr.29 "Sfânta Ana"


Poliţiştii locali, alături de elevi/ Codul penal şi rutier pe înţelesul copiilor

„Codul penal şi rutier pe înţelesul copiilor” este broşura care a ajuns luni, în prima zi de şcoală, la elevii din 21 de unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Galaţi. Poliţiştii locali, prezenţi la deschiderea noului an şcolar, au fost cei care au înmânat broşurile, mesajul transmis fiind unul de apropiere de comunitate.

 

 

„Am luat iniţiativa de a scoate de sub tipar „Codul penal şi rutier pe înţelesul copiilor” pentru a fi cât mai aproape de tânăra generaţie. Încă de pe băncile şcolii elevii trebuie să cunoască unele prevederi legale, iar broşura îi ajută în acest sens având în vedere că este o îmbinare între imagini şi partea scrisă. Totodată, am dat un semnal clar, părinţilor elevilor şi cadrelor didactice că Poliţia Locală este foarte aproape de semeni, mai ales că prin reorganizare au luat fiinţă cele cinci secţii de poliţie, iar acum agenţii noştri sunt în mijlocul gălăţenilor”, ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Publicaţia, tipărită sub directa coordonare a Poliţiei Locale, a ajuns în unităţile de învăţământ, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

Citit 10814 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 00:24

30 comentarii

 • postat de costel Manea
  Joi, 20 Noiembrie 2014 21:13
  95.76.37.***
  Felicitări și salutari !
  0
  0
  Raportează
 • postat de cucu
  Marți, 16 Septembrie 2014 22:41
  5.13.177.***
  daca vreti sa vedeti aroganta la nivel maxim e doamna director pupaza din fotografie de o rautate gratuita fara mergini ... nu stiu de ce are caracterul asta dar bine nu cred ca se simte in pielea ei ... naspa cine are de aface cu pupaza nu iese prea bine
  0
  7
  Raportează
 • postat de hm
  Marți, 16 Septembrie 2014 22:35
  5.13.177.***
  acolo e un santier pt infrumusetarea zonei ... cat de penibili sa fiti sa faceti asocierea cu scoala ... baa se munceste e santier se face parcare si parc pt. copii ... e praf e mizerie aste e o sa fie ok dupa terminare oooof doamne comunistilor penibili
  1
  5
  Raportează
 • postat de @mind
  Marți, 16 Septembrie 2014 21:52
  5.13.161.***
  Bre, da' nu tre' sa traiasca si croitoresele la care te indruma invatatoarea, secretara sau directoarea? Toata lumea tre' sa traiasca! Si bucatarasele, si fotografii, si patronii de buticuri din scoli, si seful pazei amre smecher prin administratia locala, si profesoarele de dans, si organizatorii de tabere etc....
  2
  7
  Raportează
 • postat de mind
  Marți, 16 Septembrie 2014 21:10
  5.13.212.***
  Copiii astia asa pestrit imbracati sunt din aceiasi scoala???? Nu-mi vine sa cred cata protie!!! Roz bombon, cadrilat, mov,..., Doamne ati adunat toata piata de zarzavat, parca-s clovni, lasati-le sa de vada inocenta, mofrutile unor ”doamne” a dus la zarzavatul asta in curtea scolii, cata apa pe Dunare sa mai treca ca sa va reveniti din prostie!!!
  1
  10
  Raportează
 • postat de A19
  Marți, 16 Septembrie 2014 20:01
  5.13.136.***
  Ce penibil e primarul cu promisiunile sale.Mai bine s-ar duce sa joace turca cu mingea decat sa vina la scoli promitand tampenii pe care nici el nu le mai crede.
  0
  11
  Raportează
 • postat de Salvați Copiii
  Marți, 16 Septembrie 2014 19:46
  5.13.185.***
  ***Partea întunecată a începerii școlii: abandon, neșcolarizare,
  costuri ascunse și subfinanțare București, 15 septembrie 2014.
  Peste 2,5 milioane de elevi încep astăzi cursurile. Dintre ei, conform calculelor organizației Salvați Copiii, circa 67.000 vor abandona școala până la finalul anului
  , îngroșând rândurile celor 260.000 de copii de vârstă școlară care nu sunt cuprinși în nici o
  formă de învățământ primar, gimnazial sau liceal. Cifre îngrijorătoare, care umbresc începutul de an
  școlar și ridică semne de întrebare cu privire la viitorul sistemului educațional. Cum s-a ajuns la
  această situație?
  .....................................
  Pentru ca modelul Salvați Copiii să fie replicat la nivel național, precum și pentru a se
  asigura accesul la educație de calitate pentru toții copiii, inclusiv pentru cei mai vulnerabili dintre
  ei, guvernul ar trebui să aloce un buget suficient, de minim 6% din PIB, așa cum prevede în
  continuare Legea Educaţiei Naţionale (art. 8), în condițiile în care România rămâne statul care
  alocă cea mai mică sumă per elev din toată Uniunea Europeană (vezi anexa)
  0
  8
  Raportează
 • postat de Cei de la masă parcă așteaptă pomana mortului.
  Marți, 16 Septembrie 2014 19:37
  92.86.68.***
  În fotogtrafiile unde autoritățile locale stau în fața mesei, aduc la pomana mortului . Noroc cu copii și părințiii ce mai înveselesc locul.
  1
  8
  Raportează
 • postat de satul de idioti
  Marți, 16 Septembrie 2014 18:17
  82.137.13.***
  @ Bai popa ai probleme mari la cap, mars afara din oras comunistule
  1
  2
  Raportează
 • postat de pentru toti MANCATORII.......
  Marți, 16 Septembrie 2014 17:06
  5.13.237.***
  BAI CARICATURILOR DIN DESENE ANIMATE.....CINE FACE CA ACEST ORAS SA FIE MIZERABIL....AVETI CURAJUL CAREVA SA JURATI PE BIBLIE CA NU ATI ARUNCAT VREODATA VREO HARTIE PE JOS SAU COJI DE SEMINTE ORI ALTE MIZERII ??????AVETI CURAJUL SA RECUNOASTETI CA ORI DE CATE ORI VEDETI PE CINEVA VANDALIZAND SAU FURAND CEVA DIN ORASUL ASTA NU SUNATI LA POLITIE ?????SUNT CONVINS CA NU.....!!!!!STATI ,COMENTATI SI ASTEPTATI SA VINA CINEVA SA VA FACA TOATE.....!!!!!S-A TERMINAT CU POMANA FRATILOR...!!!!MAI BINE A-TI LUA ATITUDINE DECAT SA STATI SA ASTEPTATI SA VA FACA CINEVA TOTUL....!!!!!!VOI DIN CONTRA PUNETI PIEDICI MODERNIZARII ORASULUI PRIN CEIA CE FACETI!!!!!!!!
  4
  4
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 16 Septembrie 2014 17:03
  5.13.194.***
  Pentru Tov. Popa:
  N-ai inteles nimic. Esti incoerent. Stai jos. Ai nota 4.
  5
  4
  Raportează
 • postat de Nicolae
  Marți, 16 Septembrie 2014 16:36
  79.116.105.***
  Bai disperatilor, mai terminati o data cu "primarul nu face aia, nu face aialalata", "galatiul e oras mizer".
  Cine-l face bai mizer? Nu cumva locutiorii sai? Care arunca galeata de gunoi unde apuca sau ambalajele pe strada?
  Vrei sa vina primarul sa le adune?
  Sau cu faptul ca o tona de galateni nu-si platesc apa calda, apa rece, caldura, etc, tot primarul e de vina?
  Cine darama si fura caramida cu caramida anumite cladiri nelocuite? tot primarul?
  Stiti numai sa injurati pe aici la adapostu; anonimatului, penibili oameni...
  Galatenii au orasul pe care si-l mai fac si singuri.
  Lasati primarul in pace, nu are tiparnita de bani sa faca tot ce am vrea noi.
  A, si pentru ceilalti propagandisti politici care au o problema cu partidul la care a trecut primarul, marsh de aici, ca vine campania, n-aveti de tiparit afise?
  8
  6
  Raportează
 • postat de Popa
  Marți, 16 Septembrie 2014 16:30
  5.13.194.***
  @satul de oras mizer: du-te bai cu filmele tale. N-ai calculator acasa?
  @ali akbar mohamed: esti cumva vreun patronas care n-a avut acces la contracte cu statul? Du-te si te culca si pune mana la munca, nu la furat de la stat.
  @prof Duma Vasile: bai penibilule, oare de ce nimeni nu iti tine hangul, daca dl Duma a fost chiar asa de catastrofal? De ani de zile iti versi laturile de fost elev frustrat ca lua note mici sau era pus sa respecte niste reguli in scoala, si mai nimeni nu te aproba.
  O adunatura pe aici care stiu doar sa critice si sa arunce cu noroi. Asta-i romanul...
  5
  6
  Raportează
 • postat de @pentru cetatean
  Marți, 16 Septembrie 2014 16:24
  89.137.136.***
  Bai coate goale, bai prostu satului, jet ma de aici, ca te dai mare destept, mare intelectual, dar nu stii sa legi doua cuvinte, sa faci un acord... Din cauza scursurilor ca tine se duce tara asta de rapa. Baga-ti limba inapoi in fundul lui Stan, ca esti cam curat in coltul gurii. Pacatule.
  5
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 16 Septembrie 2014 16:19
  5.13.194.***
  Iar nebunu' de la Munchen cu frustrarile lui pe prof Duma Vasile?
  Nu mai sunt pastile pe acolo?
  3
  7
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 16 Septembrie 2014 15:44
  86.127.208.***
  Tovarasi comentatori, dati dovada de compasiune, daca s-a primit ordin de la centru ca fiecare militant sa faca baie de multime, ce vreti sa faca "reprezentantii nostri" ? Sa te pui cu partidul ?
  Sa fie acolo unde sunt si masele si sa vibreze la unison cu ele, ca doar ele aduc voturile si ne mentin scaunelele. Nu ?
  Credeti ca functiile pe care le au, au fost obtinute atat de usor ? Credeti ca "eforturile partidului" nu trebuie rasplatite cu munca in teritoriu ?
  Trebuie sa raspunda prezent.
  Altfel...primesc na, na de la partid !
  4
  6
  Raportează
 • postat de PENTRU..CETATEAN....
  Marți, 16 Septembrie 2014 13:36
  5.13.237.***
  CETATENE .....TU ESTI TATA LINGAILOR ASA CA VEZI-TI DE LINSUL TAU....IAR CU PRIVIRE LA FILM AS VREA SA VAD CE VE-TI MAI SPUNE SI CAND V-A FI TERMINATA LUCRAREA DIN ZONA...!!!!!DAR LA CATA MINTE AVETI VOI VE-TI GASI SI ATUNCI CEVA DE SPUS!!!!!DATORITA LA ASTIA CA TINE SE INTARZIE MODERNIZAREA ORASULUI....!!!!
  11
  3
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 16 Septembrie 2014 12:36
  193.230.156.***
  Multumesc ptr. atentia despre filmulet. Este super si chiar nu l-am vazut cand am comentat. DA, ASTA ESTE REALITATEA. OARE PRIMARUL L-A VAZUT???? IAR PENTRU CEI CARE NU SUNT DE ACORD CU MAJORITATEA, DE CE NU CONTRACAREAZA COMENTARIILE SI DOVEZILE NOASTRE CU CEVA , CA SA NU SE MAI AFLE IN VORBA. AR FACE-O DAR NU AU CU CE SI ASA DEVIN CEI MAI PENIBILI OAMENI CA SA NU FOLOSESC CUVINTE MULT MAI INJOSITOARE CARE I-AR CARACTERIZA PE DEPLIN. DOAMNE SI CE CAUTA CARGHIOSUL ACELA CARE NU A FOST TINUT PE POST DE DIRECTOR DECAT CA SA OCUPE UN LOC, SUSTINUT PE BANI GREI DE PRIMARIE, CE LEGATURA ARE ACES LINGAU BA A LUI FLORIN POPA BA A LUI MARIUS STAN SA TINA DISCURS ELEVILOR. OAMENI BUNI CHIAR AM INNEBUNIT?????
  3
  6
  Raportează
 • postat de Prof. Duma Vasile
  Marți, 16 Septembrie 2014 12:24
  145.64.254.***
  Domn’ primar Stan, solicit solemn remedierea unei mari nedreptati, de fapt o rusine pentru invatamântul românesc si mondial: Am fost alungat de la liceul unde predam cu succes – LVA – dupa ce mai fusesem odinioara alungat din Centrul de Calcul.
  Ma numaram printre ilustrii profesori ai acestui prestigios liceu !!!
  Fiind un model de prestanta didactica si pedagogica, intim apropiat elevilor si vibrând in armonie cu aspiratiile si inocenta lor, eram iubit – mai ales de catre baieti !
  Aveam si stil...dupa serii de 2-3 note de "1" la Mate. Aplicata imi faceam mare mila si-i treceam in ultima zi de scoala transformând ultima nota in 10 (cât sa le iasa media 4,5) !
  Atata generozitate, tact pedagogic si empatie mi-au fost ingrat trecute cu vederea...
  Desi îi obligam pe baieti sa vina cu matricola cusuta pe camasa cu mâneca scurta – mai ales in iulie când era cumplit de cald, fiind un zelos al regimului comunist si intrecerii socialiste pe clase, copii adorau orele cu mine !
  Am fost un mentor pentru elevi si mi se potrivea si rolul de diriginte ca o manusa nu doar ca eram si fascinant la catedra !
  Eram atat de iubit de catre toata suflarea elevilor ca unii umblau cu pile sa ajunga la clasele unde predam eu, cu marele meu talent de dascal emerit...maaaare nedreptate s-a facut ca m-au alungat cu pietre din LVA dupa evenimentele din '89 si obligat sa predau la o minuscula scoala de cartier !
  As face orice sa ma intorc acolo, sa fiu iar un apropiat si dedicat elevilor precum odinioara !
  Va rog dom’ primar...se mai poate ?
  p.s. sa dam acum cuvântul adulatorilor mei credinciosi, mereu de serviciu pe baricadele netului sa ia atitudine civica impotriva celor ce ma vorbesc de rau
  7
  3
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 16 Septembrie 2014 12:18
  213.218.53.***
  de ce nu a facut deschiderea la o scoala care inca sta cu schelele puse si neterminata ???
  sau cu WC-uri nefunctionale ???

  ca in comunism, se duce repede la cea mai frumoasa si cea mai de fitze scoala sa faca acolo prezenta politica gretoasa dar ignora debandada din o sumedenie de scoli lasate de izbeliste !

  niste idioti, conducatorii orasului sat-electrificat - mocirlos Galati
  5
  16
  Raportează
 • postat de @IP 5.13.237.97
  Marți, 16 Septembrie 2014 12:00
  5.13.223.***
  Bre, mai dezlipeste-ti buzele dintre fesele lui Stan,ca vad ca ai tendinte coprofile de acum.Dupa ce ca esti semianalfabet,esti si un prost fudul ca sa fii prost destul.Du-te si exprima-ti idealurile tale in fata la Romarta Veche,te asteapta acolo toate figurile de imbecili din oras cu fite de consilieri de europarlamentari.Nu stiu ce ti-au dat aia sa sugi de esti atat de disperat sa-i protejezi,dar te sfatuiesc sa te plimbi mai mult cu mijloacele de transport in comun. Vei gasi acolo o gramada de pensionari care acum 50 de ani se faleau cu renumele de vikingi din combinat si care au cam aceleasi idei ca tine.Iar daca mai inveti putina gramatica a limbii romane si cum sa apesi tasta caps lock de pe tastatura poate ai reusi sa mai convingi pe cineva. Deocamdata te-ai ratacit printre oameni care gandesc nu inghit ca pelicanii tot ce le servesc antenele detinutului de drept comun Voiculescu.
  3
  15
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 16 Septembrie 2014 10:42
  5.13.173.***
  Nu inteleg de ce in fiecare an se intimpla aceeasi prostie si anume chinuim intr-o formatie ingramadita niste copii care sa asculte niste discursuri sforaitoare si absolut inutile a primarilor,deputatilor,senatorilor ,popilor etc.Au avut politicienii orgasm ieri daca citeva ore in fata unor copii au rostit niste cacaturi de discursuri?Se simt mai barbati?Este si vina noastra ca nu avem curaj sa nu ducem copilul in prima zi si pur si simplu sa mergem cu el la scoala a doua zi.Este vreo pierdere daca copii nostri nu asista la aceste discursuri sforaitoare si mincinoase????
  1
  17
  Raportează
 • postat de @cetatean
  Marți, 16 Septembrie 2014 09:57
  82.137.10.***
  Dar la filmte-ai uitat, cetatene?Ce scrii tu e chiar acolo!
  1
  7
  Raportează
 • postat de PENTRU aceiasi si aceiasi.........mancatori........
  Marți, 16 Septembrie 2014 09:49
  5.13.237.***
  ACEIASI SI ACEIASI .."""".MANCATORI""""........CETATEAN,MNHMMHHH(asta cred ca sa scapat pe el),AKBAR SI TREBUIE SA MAI APARA CATIVA....!!!AVETI RABDARE....!!!!BA NU VA MAI SATURARATI DE ...MANCAT..????CRED CA AVETI O BURTA PLINA DE....................
  14
  7
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 16 Septembrie 2014 08:14
  193.230.156.***
  O nota buna ar fi dat-o ziaristii daca langa aceste poze care par sa vina din basme , aratau si scolile care nu au nici un fel de conditii macar cele firesti. CUM NU LE ESTE RUSINE SA APARA SURAZATORI IN ASTFEL DE SITUATIE CAND NU AU FACUT NICI UN EFEORT ACOLO UNDE ESRA NECESAR PENTRU INVATAMANT. SI CA SA NE INTRISTAM SI MAI TARE MAI APARE SI NEISPRAVITUL DE LANGA mARIUS sTAN, CA DE, DA BINE LA POZE.
  3
  9
  Raportează
 • postat de ce-i frumos ii frumos
  Marți, 16 Septembrie 2014 08:10
  193.230.156.***
  Cine-i frumusica ?
  11
  8
  Raportează
 • postat de XXX
  Marți, 16 Septembrie 2014 07:51
  193.230.156.***
  sa vedeti figuri la scoala 28.....locuiesc in zona, nu sunt lovit de boala figurilor, doar ca am ghinionul sa locuiesc acolo si chiar trebuie sa imi trimit copilul sa invete la cea mai apropiata scoala! sa vedeti cum cretinii din conducerea scolii au organizat serbarea de inceput de an, inghesuind copii de clasa pregatitoare atat de tare incat doar o minune a facut sa nu se intample o tragedie, stateau micutii acolo, saracii si se chinuiau, 2 ore fara sa se poata misca sau bea apa, pentru ca imbecilii nu s-au ganditi ca nu e destul loc!!!! asta ca sa aiba loc ei sa se desfasoare cu discursuri somnifere...ei, popa si doi politisti, precum si alti copii (pe care frustrarile parintilor i-au trimis, sigur fara voia lor intr-o formatie de dansuri, sau, respectiv, pe scena, cu microfonul in mana). si multe alte bla-blauri, terminate cu vorbele absolut demolatoare ale acriturii de directoare: ASTA-I SCOALA 28! EXACT, ACRITURO! ASTA-I SCOALA 28!
  6
  15
  Raportează
 • postat de ali akbar mohamed
  Marți, 16 Septembrie 2014 07:16
  5.13.228.***
  nimik in orasul asta nu se intampla fara interlopul popcorn ce in loc sa isi dea demisia schimba partidul, rusine javra, paraseste scena ai promis 50 de mii de apartamente izolate si??? pai daca vre-o 10 patronasi pregateau oamenii si se luau dupa tine ce faceau? iti dadeau un glont intre ochi? a promis stadioane si poduri.........cata minciuna poate sa stea in gasca psd si acolitii
  7
  23
  Raportează
 • postat de mhmhhmm
  Marți, 16 Septembrie 2014 03:38
  79.115.187.***
  Adevarul e ca de la deschiderea anului scolar, fix primarul si popa lipseau, unul mai odios ca celalalt.
  5
  37
  Raportează
 • postat de satul de oras mizer
  Marți, 16 Septembrie 2014 00:22
  79.116.109.***
  Un primar care ne tot vinde gogosi... esti varza tovarase...nu faci nimic in acest oras, trb sa mergem 50 de km sa vedem un film...lasa-neeeee...
  8
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.