ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR cu unităţi de învăţământ gălăţene FĂRĂ APĂ sau DEGRADATE

ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR cu unităţi de învăţământ gălăţene FĂRĂ APĂ sau DEGRADATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 15 septembrie 2014, începe şcoala, însă 73 dintre cele 432 de unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi (adică 16,86 la sută) vor funcţiona fără autorizaţie sanitară, ne-a informat inspectoarea generală Mioara Enache. Dintre acestea, 59 sunt în mediul rural şi nici nu au şanse prea curând să obţină autorizaţia, deoarece nu au apă curentă sau potabilă.

O altă problemă este cea a grădiniţelor din municipiul Galaţi de la parter de bloc, care funcţionează în spaţii improprii. De altfel, lipsa locurilor suficiente în grădiniţe e o situaţie care trenează de mult timp, fără ca autorităţile locale să facă vreun demers pentru remedierea acestui neajuns. În cei 25 de ani scurşi de la Revoluţie, s-au construit doar două grădiniţe.

Tot în municipiul Galaţi nu au autorizaţie de funcţionare, din cauza degradării, sala de sport şi atelierele de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”. Nici Palatul Copiilor şi Elevilor nu deţine autorizaţie, din cauza infiltraţiilor pluviale. Clădirea arată ca după război, deşi a fost renovată în urmă cu doar câţiva ani.

Când sunt programate vacanţele şi examenele naţionale

După prima vacanţă, semestrul al II-lea va începe la 9 februarie 2015, iar pe 19 iunie anul viitor se intră în vacanţa de vară. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015, întrucât, în perioada 22-24 iunie, elevii vor susţine evaluarea naţională. Detalii despre când sunt programate vacanţele şi examenele naţionale puteţi afla AICI.

Cinci deschideri festive cu primar

Vă reamintim că primarul Marius Stan va participa la deschiderea festivă a anului şcolar la trei colegii şi două şcoli gimnaziale. Astfel, primarul se va afla la CNVA, la Colegiul „C. Negri” şi la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. Edilul şi-a mai anunţat participarea şi la festivităţile de la Şcolile nr. 29 şi 17, în măsura în care îi va permite timpul. Citeşte mai multe despre prezenţa autorităţilor la festivităţile de deschidere a noului an şcolar AICI.

CITEŞTE ŞI: Deşi ÎNVĂŢĂMÂNTUL de zece clase este OBLIGATORIU, 253 de elevi gălăţeni NU S-AU ÎNSCRIS să-şi continue studiile

Citit 1699 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.