Încă o greşeală la tezele cu subiect unic

Încă o greşeală la tezele cu subiect unic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Subiecte uşoare şi la istorie şi la geografie * Notele vor fi mari, ca şi în primul semestru, apreciază profesorii * Un elev  a încercat să fraudeze examenul *

Subiectul al doilea al tezei unice la Istorie a fost redactat greşit. Armata I a fost confundată cu Armata a II-a, într-un enunţ al tezei. Eroarea a fost sesizată însă de Ministerul Educaţiei  la timp, iar elevii au primit subiectele împreună cu o erată. Totuşi, este cea de-a doua greşeală de la teza unică de anul acesta, după cea de la limba română.

Realizatorii subiectului, experţii de la Centrul Naţional de Curriculum şi Evaluare, nu s-au putut decide dacă Armata a II-a sau Armata  I română a obţinut victoria împotriva trupelor germane şi austro-ungare, după o săptămână de luptă la Mărăşti. Dacă iniţial în text era menţionată Armata a II-a, câteva rânduri mai jos apare Armata I, în mod greşit. Tot un fel de inversiune a lui Niţă cu Ghiţă…

„E penibil de-acum”

Pe profesorul de istorie Mihai Brăilescu l-am prins la telefon chiar înainte să intre la corectarea tezelor: „Este penibil de-acum. S-a greşit iar, dar, din fericire, eroarea nu a afectat desfăşurarea tezei, pentru că a fost corectată la timp. În rest, subiectele au fost foarte uşoare. Se va lua cinci cu uşurinţă. Cei care măcar au citit, au şanse la 7.00 – 8.00. Vor fi şi destul de multe note de 10.00”, a precizat renumitul profesor de la CNVA.

Note mari şi la geografie

Nici geografia nu a ridicat prea multe probleme concurenţilor. Inspectorul de specialitate Marius Puţanu Cuzub susţine că şi la această disciplină procentul de promovabilitate va fi ridicat, la fel ca în primul semestru, întrucât subiectele au fost accesibile. „Se vor lua foarte multe note între 8.00 şi 9.00”, concluzionează el.

Un elev eliminat

Inspectoarea general-adjunctă Laura Marin ne-a declarat că în afară de greşeala, destul de supărătoare, conţinută de subiectele de la istorie, teza s-a desfăşurat fără probleme. Cu excepţia faptului că un elev a fost eliminat pentru că încercase să vorbească la telefon în timpul testului.

La istorie au lipsit 143 de elevi dintre cei 2.556 înscrişi, iar la geografie 183, din 3.483. Absenţii pot susţine teza în sesiunea specială, pe 4 iunie.

Pentru tezele susţinute ieri, rezultatele parţiale se vor afişa pe 27 mai, pe 29 se depun contestaţiile, iar pe 3 iunie se vor da rezultatele finale.

Citit 795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.