Galaţiul a pierdut un mare profesionist! Dr. ing. Octavian Coşovliu s-a stins din viaţă

Galaţiul a pierdut un mare profesionist! Dr. ing. Octavian Coşovliu s-a stins din viaţă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reputatul inginer în construcţii, academician dr. ing. Octavian Coşovliu, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 87 de ani. Brăilean de origine, dar stabilit în Galaţi de foarte mulţi ani, dr. ing. Octavian Coşovliu a fost unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi specialişti în construcţii de la malul Dunării. Şi nu este de mirare, întrucât cei care au avut ocazia să stea de vorbă cu reputatul inginer, chiar şi pentru o singură dată, au rămas profund impresionaţi, nu doar de bagajul impresionant de cunoştinţe, ci mai ales de căldura şi bunătatea acestui OM.

Citeşte şi: "N-am putut să tac"! Lui Octavian Coşovliu şi pământul îi mulţumeşte

Aşa cum scriam în luna august a acestui an, de numele dr. ing. Octavian Coşovliu se leagă multe dintre străzile din Galaţi, precum Siderurgiştilor sau Brăilei (parţial), dar mai ales cartierele Mazepa (în trecut, cartier de case vechi, ce a fost demolat şi refăcut), Dunărea (cu toate cele patru microraioane), Aeroport (Micro 38, 39 şi 40), precum şi cartierul Traian Nord.

Citeşte şi: Campania VL Profesioniştii/ Brăileanul care a dat viaţă cartierelor Galaţiului

Octavian Coşovliu s-a născut la Brăila, pe 18 septembrie 1927. A absolvit cursurile Facultăţii de Construcţii din Iaşi, iar ulterior a devenit doctor în ştiinţe tehnice şi membru al multor asociaţii de renume, dintre care amintim: membru activ al Academiei de Ştiinţe din New-York (SUA), membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, membru de onoare al Asociaţiei Române de Geotehnică şi Fundaţii.

De asemenea, a fost cadru didactic la Universitatea "Dunărea de Jos" şi autor al unor lucrări ştiinţifice de referinţă. Pentru meritele sale, dr. ing.

Octavian Coşovliu a fost distins cu numeroase medalii şi diplome de merit.

Dumnezeu să îl aibă în pază!

 

Citit 3031 ori Ultima modificare Marți, 04 Noiembrie 2014 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.