Copilul intoxicat a avut zile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fănică, băieţelul în vârstă de 11 ani, adus în comă la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean după ce a băut dintr-o sticlă în care era păstrat un erbicid foarte toxic, a depăşit faza critică. Copilul a fost transferat ieri la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Pediatrie şi medicii fac în continuare tot posibilul pentru ca băieţelul să nu rămână cu sechele grave în urma intoxicaţiei cu compusul organofosforic.

Tania Calcan, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi (DGASPDC), ne-a declarat: „A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cum s-a petrecut nefericita întâmplare, precum şi dacă asistentul maternal ar fi putut s-o împiedice. În cazul în care va rezulta că acesta nu şi-a îndeplinit atribuţiile ce-i reveneau, se vor decide măsuri în consecinţă”.

Tania Calcan ne-a mai informat că femeia, care este asistentul maternal al lui Fănică, s-a deplasat ieri la sediul DGASPDC pentru a dovedi că este aptă din punct de vedere medical să îndeplinească această funcţie. În consecinţă, facem cuvenita corecţie la informaţia publicată în ediţia de ieri, precizând că vârstnica la care se află în plasament băiatul nu este imobilizată la pat, aşa cum aflasem de la echipajul medical deplasat la caz.

Citit 850 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.