Scandalul căldurii ia amploare la Galaţi: Bun-platnicii, batjocoriţi pe banii lor

Scandalul căldurii ia amploare la Galaţi: Bun-platnicii, batjocoriţi pe banii lor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apaterm şi Electrocentrale susţin că nu au schimbat parametrii de livrare a agentului termic


Zeci de mii de gălăţeni branşaţi la sistemul public de termoficare s-au trezit, ieri, pentru a doua zi consecutiv, cu caloriferele sloi. Dintre cei circa 70.000 de clienţi ai Apaterm, batjocoriţi din cale afară s-au simţit mai ales oamenii care sunt cu plata întreţinerii la zi şi care, în ciuda sacrificiilor pe care le fac lunar ca să îşi achite utilităţile, tot au fost nevoiţi să îngheţe în case şi birouri, fără să primească vreo explicaţie pentru frigul pe care l-au îndurat. Pentru cei care şi-au plătit conştiincioşi întreţinerea, probleme financiare ale instituţiilor care livrează agent termic nu au nicio importanţă. Au plătit, aşa că ar trebui să aibă căldură 24 de ore din 24! E un drept pe care şi l-au cumpărat deja.

Caloriferele reci şi pasatul motanului

Directorul Calorgal, ing. Mircea Ispas, a declarat că parametrii la care CET a livrat agent termic au fost mai scăzuţi, aşa cum s-a întâmplat şi cu o zi înainte. „Am declarat acest lucru şi în cursul zilei precedente şi am făcut-o în cunoştinţă de cauză. Se vedea foarte clar ce temperatură are apa din punctele termice! Probleme cu încălzirea locuinţelor gălăţenilor au fost şi aseară (marţi - n.r.), dar şi în cursul dimineţii următoare. Din câte ştiu, la orele prânzului situaţia se remediase parţial”, a precizat Mircea Ispas.

De cealaltă parte, directorul CET, Tudor Petre, susţine că instituţia pe care o conduce a livrat agent termic Apatermului la parametrii obişnuiţi, dar că nu poate aprecia dacă acest lucru se va schimba sau nu, în zilele următoare. „Noi nu ne ocupăm de distribuţia secundară a agentului termic. De acesta se ocupă Apatermul, mai ales în condiţiile deciziei judecătoreşti de de astăzi (ieri - n.r.). Nu am diminuat parametrii de livrare a agentului termic, nici ieri, nici astăzi. Şi nici nu o vom face, atâta timp cât nu ni se taie gazul. Nu putem spune, acum, nici dacă se vor diminua parametrii de livrare, nici dacă nu... Din cercetările noastre, Apaterm îşi încheie cheltuielile pe contul CET, ceea ce nu este deloc un lucru corect. Dar acestea sunt verificări pe care le-am făcut noi şi de fapt nu este treaba noastră să ne ocupăm de aşa ceva. Sunt alte organe abilitate care să o facă”, a precizat directorul CET, Tudor Petre, contactat telefonic în cursul după-amiezii de ieri.

Cel puţin până la închiderea ediţiei, gălăţeni care încă nu aveau căldură mai erau destui prin oraş, şi în Centru, dar şi prin cartiere ca Micro 39. Indiferent cine la cine are datorii, este aberant ca un bun platnic să nu se poată bucura de un serviciu pe care îl plăteşte cu banii jos! Timp în care şefii companiilor direct implicate pasează motanul de la unul la celălalt. De parcă scuzele sau acuzele ar încălzi caloriferele gălăţenilor.

Citit 3386 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 08:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.