Braconajul înfloreşte în prohibiţie

Braconajul înfloreşte în prohibiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Săptămâna trecută, la Poliţia de Frontieră a fost inflaţie de pescari în  ilegalitate, ambarcaţiuni fără licenţă şi plase monofilament *

Un echipaj al Poliţiei de Frontieră aflat pe fluviul Dunărea la mila marină 80 i-a prins pe gălăţenii Nelu Florinde A., de 26 ani şi Nelu G., de 33 ani. Cei doi pescuiau dintr-o barcă cu o plasă monofilament, fix în timpul perioadei de prohibiţie.

La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură Galaţi a confirmat faptul că indivizii nu sunt autorizaţi pentru  pescuitul comercial; de asemenea, expertiza plasei de pescuit a evidenţiat că aceasta este făcută din nailon, tip monofilament.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru nedeţinerea licenţei de pescuit pentru ambarcaţiuni, pescuitul în apele continentale al peştilor în perioada de prohibiţie şi utilizarea uneltelor  de  plasă monofilament în apele continentale. Monofilamentul a fost confiscat.

Niciun fel de licenţă

Poliţia de Frontieră Galaţi l-a prins la mila marină 80 a Dunării pe gălăţeanul Petre C., de 36 ani, care pescuia dintr-o barcă cu o plasă monofilament. Oamenii legii i-au făcut bărbatului dosar penal, el fiind cercetat pentru nedeţinerea licenţei de pescuit pentru ambarcaţiuni, pescuit în perioada de prohibiţie şi utilizarea monofilamentului. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, plasa fiind confiscată.

Citit 779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.