ATENȚIE ÎN TRAFIC! Tot mai mulţi gălăţeni se urcă la volan BĂUȚI sau FĂRĂ PERMIS de conducere

ATENȚIE ÎN TRAFIC! Tot mai mulţi gălăţeni se urcă la volan BĂUȚI sau FĂRĂ PERMIS de conducere
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Numai în ultima săptămână, 20 de persoane au fost depistate conducând fie sub influenţa alcoolului, fie fără să fi promovat examenul pentru carnet


Inconştienţii în trafic par să se fi înmulţit în ultima vreme, şoferii care se urcă la volan, deşi au consumat alcool ori, şi mai rău, fără să fi promovat examenul pentru permis fiind tot mai mare. În ciuda riscurilor la care se expun pe ei înşişi sau pe alţii, cei care cred că băutura sau lipsa cunoştinţelor se suplinesc cu noroc continuă să pună în pericol grav siguranţa traficului. Dovadă stau constatările poliţiştilor, care în ultima săptămână au împărţit cu dărnicie fie amenzi, celor care băuseră mai puţin, fie dosare penale în cazul celor care exageraseră cu alcoolului sau nu deţineau permis. Astfel, cinci şoferi opriţi în trafic s-au încadrat în limitele contravenţiei la consumul de alcool, în timp ce şapte au depăşit cu mult limita şi sunt cercetaţi penal. Printre cele mai mari alcoolemii au fost depistate la un şofer de tir din Bacău, oprit în trafic la Tecuci. Bărbatul, de 42 de ani, avea o alcoolemie de 0,88 la mie în aerul respirat. O valoare mare a concentraţiei de alcool, de 0,95 la mie, a avut-o şi un tânăr de 23 de ani, oprit tot în Tecuci, şi în privinţa căruia s-a dovedit că şofa, fără carnet, o maşină cu numere false de înmatriculare. În ceea ce îi priveşte pe cei care s-au dat şoferi fără a deţine permis, opt este numărul celor prinşi în trafic în această săptămână. Cea mai tânără persoană depistată în această ipostază a fost o fată de 17 ani, care conducea prin Galaţi, deşi nu ajunsese încă să obţină carnet de şofer.

Viteza, la ordinea zilei

Principala cauză a accidentelor rutiere, viteza, rămâne în topul neregulilor comise de conducătorii auto din Galaţi. 188 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşirea limitei legale, în timp ce 91 au încasat sancţiuni pentru că nu purtau centura. Depăşirile neregulamentare şi neacordarea de prioritate au afectat aproape 25 de şoferi, în timp ce 72 de pietoni sunt buni de plată, pentru că au traversat incorect. Valoarea totală a amenzilor aplicate în ultimele şapte zile depăşeşte 130.000 de lei, iar numărul şoferilor care au rămas fără carnete este de 57.

ACCIDENT în judeţul Galaţi provocat de un individ extrem de BEAT şi FĂRĂ PERMIS - CLICK AICI pentru detalii

Citit 4676 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 11:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.