Boc: Guvernul nu pregăteşte alte taxe, iar impactul impozitului minim va fi evaluat la finele anului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Executivul nu pregăteşte în acest moment niciun act normativ privind introducerea altor taxe sau majorarea cotei unice şi a TVA, iar impactul impozitului minim va fi evaluat în ultima parte a anului, a declarat marţi premierul Emil Boc.

"Nu avem în lucru în acest moment niciun act care să pregătească introducerea altor taxe sau majorarea cotei unice sau a TVA. Este adevărat că avem în pregătire şi în analiză neimpozitarea profitului reinvestit pentru tehnologie şi cercetare. Este o măsură care trebuie corelată cu tot ce înseamnă bugetul statului", a declarat Boc la evenimentul "Guvernul privat", organizat de Business Standard.

În ceea ce priveşte impozitul minim, Boc a spus că Executivul va analiza modalitatea în care "s-a regăsit în activitatea economică şi dacă scopul pe care şi l-a propus l-a atins". "Vom face aceste evaluări, dar după toamnă", a spus Boc.

Ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă, a declarat la începutul lunii mai că impozitul minim este o măsură temporară şi ar putea fi anulat din toamnă, în funcţie de performanţele economice. Declaraţia sa a fost criticată ulterior de către democrat- liberali, partenerii din coaliţia de Guvernare.

Impozitul minim pentru firme a fost introdus începând cu 1 mai 2009, se stabileşte pe tranşe de venit anual şi trebuie plătit indiferent dacă firmele înregistrează profit sau pierdere. Prin această măsură, Guvernul vrea să atragă în plus 357 milioane de lei la bugetul de stat în acest an.

Citit 751 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.