INFORMARE METEO: intensificări ale vântului, ninsori, polei şi ploi moderate cantitativ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

INFORMARE METEO: intensificări ale vântului, ninsori, polei şi ploi moderate cantitativ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea, valabilă de vineri, ora 10.00, până sâmbătă la ora 14.00, potrivit căreia vor fi intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte în toată ţara, iar la munte ninsori, însă vremea se încălzeşte.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în toate zonele montane va ninge, local abundent. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 70 - 80 km/h viscolind şi spulberând zăpada, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

În restul teritoriului vântul va avea intensificări locale şi temporare, cu viteze la rafală de 45 - 50 km/h şi vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza formarea poleiului.

Vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă, în Banat şi Crişana va ploua şi izolat se vor cumula cantităţi de peste 15 - 20 l/mp.

Vremea de vineri la Galaţi

Ziua de vineri va fi relativ frumoasă, din punct de vedere al temperaturilor. Cerul va deveni noros spre orele prânzului, fiind şanse mari de precipitaţii sub formă de ninsoare, în timp ce vântul va sufla moderat, cu o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră.

Temperatura maximă a zilei va fi de zero grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până la valoarea de minus 4 grade Celsius.

Presiunea atmosferică va atinge nivelul de 757 mm coloană de mercur, în timp ce umiditatea va fi de 85 la sută.

Citeşte şi: Încă doi gălăţeni au fost AFECTAŢI de GER, ajungând în STARE GRAVĂ la SPITAL

Citit 1385 ori Ultima modificare Joi, 08 Ianuarie 2015 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.