Razie grea pentru taximetrişti

Razie grea pentru taximetrişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Au fost ridicate şapte permise - toate conducătorilor auto de pe taxiuri” (comisarul Viorel Cojocaru, Poliţia Rutieră Galaţi). S-a lăsat cu sute de sancţiuni şi mii de lei amendă! Ca de fiecare dată, raziile Poliţiei Rutiere reuşesc să cearnă participanţii corecţi la trafic de cei care nu fac decât să îngreuneze circulaţia. Acum a fost din nou rândul taxiurilor şi al taximetriştilor să fie luaţi la întrebări.

Ne plac taxiurile

Poliţia Rutieră a organizat la nivel naţional miercuri, 27 mai, o acţiune care viza  legalitatea transportului în regim de taxi. La Galaţi, acţiunea s-a desfăşurat la nivelul întregului judeţ şi a vizat impunerea disciplinei celor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi verificarea stării de funcţionare a maşinilor folosite ca taxiuri.

Comisarul Viorel Cojocaru din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi detaliază rezultatele acţiunii: „Au fost date 264 de sancţiuni, în valoare de 12.000 de lei. Dintre cele 264 de sancţiuni, 24 au vizat activitatea de taximetrie, restul aplicându-se pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice”.

„Din numărul total al amenzilor, 71 au fost date taximetriştilor. Au fost retrase trei certificate şi s-au ridicat şapte permise – acestea din urmă aparţinându-le în totalitate taximetriştilor şi fiind toate din Galaţi. În schimb, cele mai multe amenzi – 21 – au fost date taximetriştilor din Tecuci”.

În judeţul Galaţi există peste 850 de taxiuri. Iar dacă Tecuciul conduce la amenzi, unul dintre motive ar putea fi pentru că oraşul este mai mic şi maşinile de taxi mai puţine, nu pentru că taximetriştii lor sunt mai buni decât gălăţenii get-beget.

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.