Proiect finalizat la Maternitatea Spitalului Judeţean

Proiect finalizat la Maternitatea Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi s-a finalizat un proiect demarat de către UNICEF şi ArcelorMittal la începutul anului trecut, proiect intitulat "Spital, prieten al copilului".

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri în incinta unităţii spitaliceşti şi la care au participat directorul general al Combinatului, Augustine Kochuparampil, reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney şi managerul general al spitalului, dr. Călina Lazarovici, au fost prezentate pe scurt rezultatele implementării acestui program, a cărui valoare este de 160.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor ArcelorMittal, o parte a acestui proiect a constat în înlocuirea paturilor, saltelelor şi a mobilierului din cele 25 de saloane ale Maternităţii spitalului. Mai exact, voluntarii UNICEF şi ArcelorMittal au instalat aici 105 de paturi pentru mame, 86 de pătuţuri pentru nou-născuţi, mese de înfăşat, noptiere şi alte accesorii absolut necesare într-o astfel de unitate.

Ţinta programului, în afară de înnoirea saloanelor Maternităţii a fost aceea de a le îndruma pe mame să îşi alăpteze natural copiii şi să înţeleagă care sunt beneficiile alăptării pentru cei mici.

"Suntem onoraţi să luăm parte la acest program care sprijină noua generaţie să aibă un început bun în viaţă şi mulţumim UNICEF pentru că a făcut acest proiect posibil", a declarat ieri Augustine Kochuparampil. Spusele acestuia au fost completate de intervenţia reprezentantului UNICEF în România, Edmond McLoughney, care a vorbit despre sprijinul pe care l-a găsit la Galaţi, atât din partea celor de la Combinat, cât şi din partea reprezentanţilor spitalului.

În cele din urmă, directorul spitalului, dr. Călina Lazarovici, a adăugat: "Mulţumim partenerilor noştri care au contribuit consistent la îmbunătăţirea gradului de confort din maternitate pentru mame şi copii. Apoi mulţumim pentru instruirea personalului în legătură cu alimentaţia naturală a noilor născuţi. Ar mai fi multe probleme de rezolvat în spital şi sperăm să găsim sprijin pentru acest lucru la partenerii noştri". 

Explicaţie foto: Augustine Kochuparampil, Edmond McLoughney şi Călina Lazarovici, parteneri în programul "Spital, prieten al copilului"

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.