Tribunalul Galaţi a hotărât: Apaterm, din nou ÎN FALIMENT

Tribunalul Galaţi a hotărât: Apaterm, din nou ÎN FALIMENT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi a admis cererea de intrarea în faliment a Apaterm. Solicitarea a venit din partea societăţii Electrocentrale.

Până de curând, societatea care furnizează căldura şi apa caldă a oraşului a fost în reorganizare, conform unei decizii Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Scenarii posibile

Cel mai probabil, odată cu declararea falimentului Apaterm, pe scheletul acestei societăţi se va forma Calorgal, entitate ce o va lua practic de la zero, fără nicio datorie. Pe de altă parte, datoriile pe care le au peste 30.000 de familii către Apaterm vor putea fi executate mult mai uşor în condiţiile falimentului. "Cei de la Electrocentrale au spus că vor prelua aceste datorii şi le vor vinde către terţi!", au spus surse din cadrul sindicatului Apaterm, care au preferat să-şi păstreze anonimatul. Creanţele populaţiei se ridică în acest moment la peste 150 de milioane de lei, factura curentă şi penalităţile.  Până pe 15 ianuarie cel puţin însă, gălăţenii vor primi în continuare căldură, în aceleaşi condiţii ca şi până acum, susţine departamentul de comunicare din cadrul Apaterm.

Reamintim că Primăria a pus pe masă trei variante de resuscitare a sistemului de termoficare din Galaţi.

Una din variantele propuse de Primărie pentru salvarea sistemului de termoficare a oraşului presupune preluarea distribuţiei de către Electrocentrale (click pentru detalii).

A doua constră în activarea proiectului Calorgal, în cadrul căruia abonaţii pot face convenţii de plată individuale direct cu furnizorul de servicii de termoficare (click pentru detalii).

A treia variantă de resuscitare a sistemului de termoficare din Galaţi: Calorgal şi Electrocentrale să fuzioneze (click pentru detalii).

Citit 4143 ori Ultima modificare Joi, 15 Ianuarie 2015 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.