SOLUŢII pentru problema CĂLDURII din Galaţi/ Varianta fuziunii Calorgal cu Electrocentrale

SOLUŢII pentru problema CĂLDURII din Galaţi/ Varianta fuziunii Calorgal cu Electrocentrale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi vom afla dacă instanţa va accepta falimentul Apaterm. Primăria a propus trei variante pentru continuarea furnizării apei calde şi a căldurii în Galaţi. Primele două, prezentate în numerele trecute ale "Vieţii libere", vizau activarea proiectului Calorgal şi preluarea distribuţiei de către Electrocentrale.

Astăzi, vă prezentăm cea de-a treia propunere a municipalităţii. "O altă variantă ar fi ca municipalitatea să deţină în continuare controlul asupra distribuţiei, prin Calorgal, iar după ce Electrocentrale va ieşi din insolvenţă, prin planul de reorganizare pe care îl are, dar şi prin modernizarea şi eficientizarea sistemului de producţie, atunci Calorgal şi Electrocentrale să fuzioneze. Înainte de fuziune, se impune modernizarea semnificativă a producţiei de la CET, în aşa fel încât să fie reduse la minimum pierderile care se înregistrează în momentul de faţă şi care sunt de ordinul zecilor de milioane de lei anual", a spus Marius Stan. Cea de-a treia variantă este şi cea mai plauzibilă, însă Electrocentrale pune însă anumite condiţii înainte de a o accepta, tocmai pentru a nu se trezi cu aceleaşi probleme pe care le are acum cu Apaterm.

Citeşte şi: FALIMENTUL Apaterm NU îi scuteşte de la PLATĂ pe DATORNICI

"Vrem să avem un control mai bun asupra gradului de încasare. În actuala variantă nu se mai poate continua. Nu se mai poate ca politicul să aibă control asupra a tot ce înseamnă încălzire şi apă caldă, fără a avea expertiză în ceea ce înseamnă gestionarea sistemului. Oricum, falimentul Apaterm nu va duce la o încetare a furnizării căldurii", a spus Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale. Totuşi, există o variantă prin care casele gălăţenilor vor rămâne din nou în frig. În cazul în care Electrocentrale nu va achita factura către Romgaz până pe data de 18 ianuarie, furnizorul de gaz ar putea sista livrările. "Populaţia trebuie să înţeleagă faptul că facturile trebuie plătite în continuare". În aceste moment, totalul datoriei cu scadenţă depăşită a Apaterm către Electrocentrale se ridică la 21.419.899 de lei, bani ce ar fi trebuit viraţi în conturile Electrocentrale până pe data de 12 ianuarie.

Citeşte şi: Avantajele CONTORIZĂRII individuale la CĂLDURĂ/ Primăria nu exclude o astfel de variantă

Citit 3486 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Ianuarie 2015 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.