POLIŢIŞTII au descins pe străzi. SUTE DE ŞOFERI, vânaţi pentru că au pus TRAFICUL ÎN PERICOL

POLIŢIŞTII au descins pe străzi. SUTE DE ŞOFERI, vânaţi pentru că au pus TRAFICUL ÎN PERICOL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În doar câteva zile, sute de conducătorii auto au încasat amenzi care totalizează 60.000 de lei pentru viteză sau vorbit la telefon 

Judeţul e plin de maşini, dar nu toţi deţinătorii de permis sunt şoferi în adevăratul sens al cuvântului, din punct de vedere al respectării conduitei rutiere. Şofatul la limita pericolului este o regulă pentru mulţi conducători auto şi asta a demonstrat-o cea mai recentă razie a poliţiei rutiere, agenţii depistând, în doar câteva zile, sute de nereguli în traficul din judeţ. Cea mai frecventă problemă, care stă la baza majorităţii evenimentelor rutiere în Galaţi, s-a dovedit a fi viteza, 72 de şoferi prinşi că a călcat pedala de acceleraţie peste limita legală fiind sancţionaţi contravenţional. Tot atâtea persoane, conducători auto sau pasageri, au primit sancţiune pentru că nu purtau centura de siguranţă, în timp ce şapte şoferi vor trebui să scoată bani din buzunar pentru că vorbeau la telefon în timp ce conducea. „În cadrul aceleiaşi acţiuni, 32 de sancţiuni au fost aplicate pietonilor, 13 bicicliştilor, 21 căruţaşilor. 34 de sancţiuni au fost date pentru lipsa documentelor şi şase pentru lipsă I.T.P.”, a completat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Valoarea totală a celor 380 de sancţiuni contravenţionale este de 60.000 de lei.

 

Băutura i-a lăsat pietoni

Este cazul a 11 conducători auto care au împletit nefericit volanul cu paharul. Prinşi în trafic cu diferite îmbibaţii alcoolice, şoferii au fost nevoiţi să predea carnetele poliţiştilor, la fel ca şi alţi şapte conducători auto care au depăşit neregulamentar şi cinci care nu au acordat prioritate pietonilor. Printre cei care au rămas fără permis se află şi un tânăr de 28 de ani, din Galaţi, despre care poliţiştii spun că a avea o îmbibaţie alcoolică de 0,60 la mie în aerul respirat. Şoferul a rămas fără permis şi a ajuns la spital pentru a i se preleva probe biologice. El este cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Citit 1879 ori Ultima modificare Luni, 26 Ianuarie 2015 13:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.