Gala premianţilor „Desenezi şi câştigi”

Gala premianţilor „Desenezi şi câştigi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cele mai frumoase  desene ale copiilor participanţi la concursul „Desenezi şi câştigi” pot fi admirate timp de o săptămână în cadrul expoziţiei de la parterul cotidianului „Viaţa liberă” *

Părculeţul de lângă „Viaţa liberă” a devenit ieri, la prânz, cartierul general al copiilor talentaţi, frumoşi şi isteţi care au realizat cele mai frumoase desene la concursul „De 1 Iunie - Desenezi şi câştigi!”. În parc a avut loc Gala premianţilor competiţiei organizate de "Viaţa liberă" şi Fundaţia ROLDA, împreună cu ArcelorMittal şi Cuky’s. Felicitări tuturor părinţilor că au asemenea copii minunaţi!

Glumele lui Ciufulici

Premierea a fost aşteptată cu emoţie şi nerăbdare, mai ales că, pe lângă opt mari câştigători am decis să le facem o surpriză frumoasă şi altor 37 de copii, între patru şi zece ani, care ne-au trimis desene deosebite.

Încă de pe la ora 11,30 parcul a fost luat cu asalt de premianţi şi de fericiţii lor părinţi şi bunici. Surpriza pe care am păstrat-o strict secretă a fost pe placul celor mici: un căţel nostim ROLDA şi trei cutii cu paleuri, fursecuri şi bezele - un deliciu! – de la Cuky’s.

Clovnul Ciufulici (un tânăr artist cu experienţă – Dorian Nanu – elev la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”) a înveselit atmosfera cu poantele şi glumele lui, pentru că nu am dorit o gală scorţoasă, ci una plină de haz şi de bucurie. Şi chiar aşa a şi fost! Ciufulici s-a ales cu o gaşcă de prieteni, chiar dacă nimeni n-a vrut să-şi împartă tortul sau prăjiturelele cu el.

Cei mici au primit premii, au râs pe săturate şi s-au distrat pe cinste. Nimeni n-a plecat dezamăgit. Căţelul ROLDA a devenit instantaneu prietenul şi jucăria favorită a celor mici.

Marii câştigători

Desigur, cei mai fericiţi au fost marii premianţi care au primit fiecare câte un tort cu frişcă – să-ţi lase gura apă! – de la Cuky’s.

Locul I – jucării în valoare de 400 de lei - a fost câştigat de un Picasso de numai cinci anişori: Dragoş-Octavian Gherasim cu o operă de inspiraţie cubistă.

Premiul special pentru categoria de vârstă 4-6 ani – jucării în valoare de 200 de lei - i-a revenit Mirunei-Ştefania Anton, de şase ani. Sincer, erau mai mari cutiile cu daruri decât ea.

Premiul special la categoria 7-10 ani – jucării în valoare de 200 de lei – a ajuns la bunicuţa lui Alexandru Profir, de 9 ani, pentru că laureatul nostru era plecat în excursie. Vă închipuiţi că tot drumul numai la noile lui jucării s-a gândit!

Trecem la menţiunile constând în jucării în valoare de 50 de lei. Cristi Coca, de 4 ani, ne-a speriat pe toţi când a venit pictat pe faţă ca un tigru. A fost, însă un tigru de treabă!

Pe Mateo-Andrei Sile, din Puricani, comuna Bereşti Meria, în vârstă tot de 4 ani, îl aşteptăm încă la redacţie pentru a-şi ridica premiul. Anda Manea, de zece ani, a fost foarte încântată de menţiunea primită. Gemenii Miriam-Veronica şi Adam-Cristian Roşca, de  7 ani, care au primit ex-aequo ultima menţiune, erau şi ei tot în excursie. Sperăm să le placă surpriza noastă şi să se joace împreună frumos şi să nu se certe pe dulciuri!

Poftiţi de admiraţi!

După fotografiile campionilor noştri la desene, alaiul de părinţi şi bunici s-a încolonat frumos şi a luat cu asalt sediul „Vieţii libere” la vernisajul expoziţiei „De 1 Iunie – Desenezi şi câştigi”. Zâmbete, exclamaţii, bliţuri, poze, laude au ţinut minute în şir. Părinţii au identificat cu mândrie desenele copiilor, iar cei mici nu-şi mai încăpeau în piele de bucurie că au devenit protagoniştii unei expoziţii pe cinste.

Nu puţini ne-au întrebat dacă la anul mai facem concurs! Dacă vreţi să le admiraţi operele micilor noştri artişti nu ezitaţi să treceţi pragul „Vieţii libere”!

Felicitări tuturor participanţilor, la mulţi ani, să fie sănătoşi şi să-şi bucure părinţii! Şi cel mai important, să ne citească în continuare şi să participe la concursurile organizate de „Viaţa liberă”.

*    *    *

„Vreau să fac Pokemoni adevăraţi”

„Fauvist, curajos, echilibrat, dominat de culori calde luminoase şi contraste dificile roşu-verde”, aceasta a fost părerea plasticianului Victor Cilincă despre desenul lui Dragoş-Octavian Gherasim, un viitor Picasso de numai cinci ani, câştigătorul locului I la concursul „Desenezi şi câştigi”.

Campionul nostru are o surioară de numai două luni, pe nume Daria Irina. Mama lui, cunoscuta atletă Alina (Tecuţă) Gherasim ne-a mărturisit că acasă are deja o miniexpoziţie de autor a lui Dragoş, căruia îi place să deseneze abstract. „Aruncă pe hârtie pete de culoare, umple foaia şi apoi, când începe să semene cu o siluetă, îi dă forma finală”. Dragoş ne-a acordat primul lui interviu:

- Dragoş, tu ai desenat un câine, dar de ce e colorat ca un papagal?

- Ei, nu arată ca un papagal! Hai că pe hârtie poţi să-l desenezi cum vrei!

- Spune-ne ceva despre tine.

- Am cinci ani jumătate şi sunt la Grădiniţa „Omul de Zăpadă”.

- E adevărat ce am auzit de la mami, că vrei să te faci om de ştiinţă?

- Vreau să mă fac om de ştiinţă, veterinar, doctor, maseur şi dresor! Toate cinci! Mă duc la fiecare şcoală de-asta.

- Ce fel de om de ştiinţă? Am auzit că vrei microscop şi te uiţi pe internet la diviziunea celulară. Ce vrei să „divizionezi”?

- Nu devizionez nimic! Eu vreau să fac Pokemoni adevăraţi. Îi dau lui mami câţiva şi după aia ne antrenăm. Îi creez din desene. Îi aduc din desenele animate, în realitate!

- Cine-i mai interesant Bakugan sau Pokemon?

- Amândouă!

- Eu zic că Pokemon e mai frumos, tu ce crezi?

- Mie îmi plac foarte mult Bakuganii, Pokemon şi Power Rangers. Vreau să mă fac fan Power Rangers, fan Pokemon şi fan Bakugan.

- E adevărat că ai câteva animăluţe?

- Da, un câine, Leo şi patru pisici – Mini, Okamoto, Mao şi Miţa, în bloc. Mami are grijă de ele.

- Şi răspund la numele astea complicate?

- Doar Miţa.

- Şi cine e Miki?

- Nu Miki, Mini – e o pisică. Mao e un pisoi chel. E din rasa Sfinx şi este o pisică fără păr, căreia nu-i creşte părul niciodată!

- Şi nu-i e frig aşa, fără păr?

- Nu, că stă doar în casă! Okamoto este persană. Mini, birmaneză. Miţa e maidaneză. Am găsit-o pe stradă. Uneori îi mai dau şi eu mâncare.

- Te-a zgâriat vreodată?

- Miţa uneori e cam măgăriţă.

- O să vorbesc eu cu ea să se poarte frumos cu tine de-acum înainte.

- Ei, haide, că-i pisică! Nu poţi să vorbeşti cu pisicile. Noi vrem să dresăm pisicile.

- Succes, Dragoş!

*    *    *

Premianţii Grădiniţei nr. 40

Prichindeii din grupa pregătitoare a Grădiniţei nr. 40 din Galaţi au avut parte ieri de o surpriză grozavă. "Viaţa liberă", Fundaţia ROLDA, ArcelorMittal şi Cuky’s au descins la grădiniţă cu un tort mare-mare şi delicios şi un căţel ROLDA, pentru a-i premia pe cei 22 de puşti pregătiţi şi învăţaţi de dna educatoare Constanţa Aniţoiu.

După cum am anunţat încă de ieri, printre sutele de desene, veritabile opere de artă primite la concursul „De 1 Iunie – Desenezi şi câştigi!”, am descoperit un plic mare cu şapte desene frumoase, realizate de copii din grupa pregătitoare a Grădiniţei nr. 40. Am decis ad-hoc să le oferim un premiu special : un tort bun-bun cum numai Cuky’s ştie să facă şi un căţel ROLDA.

Complicea noastră a fost dna educatoare Aniţoiu, care ne-a trimis plicul şi care a promis să ţină secret totul până pe 1 Iunie. Complotul nostru a fost un pic deconspirat, fiindcă prichindeii ne-au aşteptat cu cântece vesele, chiar în holul Grădiniţei nr. 40. Şi n-am venit singuri, ci cu o vedetă în toată regula: Clovnul Ciufulici (Dorian Nanu – elev în clasa a IX-a la Liceul de Artă).

Ghiduşiile lui Ciufulici, tortul cel mare, căţelul ROLDA care a fost proclamat automat mascota clasei au fost reţeta unei zile de 1 Iunie de neuitat. „Este cea mai fericită zi din viaţa mea”, a exclamat copleşit de bucurie un băieţel.

La foc automat, toată lumea s-a mânjit pe nas cu frişcă, doar aşa se face la o aniversare importantă! Degeaba s-a tot rugat Ciufulici al nostru să-i oprească şi lui măcar o feliuţă de tort, prăjitura a fost înfulecată cât ai clipi! Să le fie de bine! La mulţi ani!

Citit 2273 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.