Nemulţumirea oamenilor, exploatată politic? Partidele trag sfori pentru a MOBILIZA gălăţenii să iasă în stradă
Foto: Foto Mihai Angheluţă (Arhiva "Viaţa liberă")

Nemulţumirea oamenilor, exploatată politic? Partidele trag sfori pentru a MOBILIZA gălăţenii să iasă în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia extrem de gravă cu care se confruntă zecile de mii de oameni, la ora actuală, nu este ignorată de partidele de pe scena politică gălăţeană. Nu, nu vă faceţi iluzii că membrii marcanţi ai acestora au condamnat public faptul că tremuraţi de frig în case şi că au somat conducerea Primăriei şi Consiliul Local să ia măsuri. Nici nu aveau cum, căci toate partidele politice, în frunte cu edilii care s-au aflat la cârma municipalităţii, în ultimii ani, au contribuit la dezastrul din sistemul de termoficare al Galaţiului. Nicio formaţiune politică nu a fost cu adevărat interesată şi preocupată, cu excepţia perioadelor dedicate campaniilor electorale,  să spună stop pierderilor din sistem.

Partidele politice s-au gândit doar că umilinţa oamenilor din ultimele zile poate fi exploatată în scop electoral, cu atât mai mult cu cât anul viitor vor fi organizate alegeri, iar în anumite sedii ale formaţiunilor politice se vorbeşte deja despre mobilizarea gălăţenilor pentru a ieşi în stradă, pe fondul crizei căldurii. Prima categorie socială vizată de către politicieni este cea a pensionarilor. Aşa cum se ştie, fiecare partid care se respectă are de partea sa o organizaţie de pensionari (sau mai multe) pe care o mobilizează, în caz de nevoie, să iasă în stradă. Totuşi, nici categoria tinerilor nu este de neglijat, şi în acest sens existând diverse voci prin sediile de partid care îndeamnă la mobilizarea acestora pentru a protesta împotriva incompetenţei şi nepăsării afişate de autorităţi.

Grav, însă, nu este faptul că oamenii ies în stradă. Din contră, au tot dreptul să facă acest lucru! În alte state europene, cetăţenii ştiu să-şi apere drepturile şi o fac cu fiecare ocazie. Grav este ca oamenii să se lase manipulaţi de actorii politici care au contribuit la dezastrul în care ei se zbat astăzi.


CITEŞTE ŞI: CUM REZOLVĂ autorităţile gălăţene CRIZA CĂLDURII. Oraşul riscă să rămână complet în FRIG de duminică!

Citit 2688 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Februarie 2015 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.