CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Un parc din Micro 39 arată groaznic (FOTO)

CE NU VĂ PLACE ÎN ORAŞUL GALAŢI? Un parc din Micro 39 arată groaznic (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În spatele pieţei din cartierul gălăţean Micro 39 se află, de mulţi ani, un parc pentru copii. Din punct de vedere al dotărilor, nu lipsesc leagănele, toboganul, groapa cu nisip sau balansoarele, însă starea acestora nu este deloc una bună, motiv pentru care cei din zonă sunt revoltaţi.

Pe adresa redacţiei a venit, astfel, o sesizare de la o femeie ce îşi duce copilul în acel parc de ani buni, în care ne spunea că s-a săturat să fie mereu îngrijorată că fetiţei sale i s-ar putea întâmpla ceva rău. "Acum câteva luni, un leagăn s-a rupt în timp ce fetiţa mea se dădea în el, motiv pentru care ea şi-a rupt mâna. Băncile arată groaznic, s-a luat de pe ele şi lacul, şi vopseaua, iar mai nou se rup şi şipcile. Toboganele sunt zgâriate, lanţurile cu care sunt legate leagănele sunt ruginite, iar în gropile cu nisip sunt rahaţi de la câinii maidanezi. Nu se mai poate aşa", ne-a spus Mihaela Dobre.

Oamenii arată cu degetul spre Primărie

Am fost în acel parc pentru a vedea cum se prezintă lucrurile, iar puţinii oameni pe care i-am găsit încercând să se relaxeze în zonă ne-au confirmat spusele doamnei Dobre. "Păi, nu vedeţi? La ţâşnitoare e ditamai băltoaca, stăm patru pe o bancă, pentru că toate celelalte sunt ca vai de ele, iar coşurile de gunoi sunt pe jos, în loc să stea pe stâlp. Ar trebui montat şi aici un covor din acela moale, ca în parcul Viva, poate şi nişte gazon. Sigur, ar trebui supravegheat parcul, ori cu camere video, ori cu un paznic, dar cui îi pasă? Noi suntem gălăţenii de la marginea oraşului", ne-a spus un domn, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

În speranţa că Primăria le va sări în ajutor, oamenii au apelat la "Viaţa liberă" pentru a face cunoscute problemele din acel loc de joacă, însă cine a adus parcul la acest stadiu, de fapt? "Nu cred că e vinovată Primăria că arată parcul aşa. Cel puţin, nu în totalitate. Sigur, dacă era pază, poate nu se întâmpla, dar şi oamenii sunt nesimţiţi. Şi nu numai ăştia mici, ci şi dintre noi, mai bătrâni. Vin seara, se adună în parc, scuipă seminţe, beau bere, fumează şi apoi aruncă pe unde apucă şi chiştoacele, şi PET-urile, şi cojile. Pe vremea lui Ceauşescu nu era bine, dar exista un respect al cetăţeanului pentru bunul public, care acum a dispărut. Vrem să ne dea primarul, ca să avem noi ce distruge", ne-a spus acelaşi domn.

Aşadar, spun oamenii, una dintre soluţiile pentru cosmetizarea cartierului, nu doar a respectivului părculeţ, ar fi educarea oamenilor care locuiesc acolo, chiar şi cu forţa. "Să se dea amenzi, dacă altfel nu se poate. Cumva, trebuie să revină acel respect. Prin frică, dacă prin simţ civic nu se poate. E bine că se vaită ăştia care vin din Italia, Spania şi alte ţări că arată România şi, implicit, Galaţiul, groaznic, dar majoritatea aruncă gunoaie pe unde văd cu ochii", ne-a explicat, plină de indignare, Mihaela Dobre.

Până la ora publicării materialului, autorităţile locale nu au oferit nici un punct de vedere cu privire la acest loc de joacă.

Foto de Bogdan Codrescu

Citit 3681 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2015 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.