MEDICAMENTELE s-ar putea IEFTINI după Paşte. VEZI cu cât

MEDICAMENTELE s-ar putea IEFTINI după Paşte. VEZI cu cât
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În curând, pacienţii vor găsi în farmacii medicamente ieftinite, a anunţat ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu. Oficialul a mai spus că producătorii de farmaceutice care nu se conformează acestei reglementări riscă să-şi piardă drepturile de comercializare.

Reducerea preţurilor se va produce după sărbătorile de Paşte (12-14 aprilie), atunci când va fi publicat catalogul naţional al preţurilor, promite Bănicioiu. Iar ieftinirea va fi în medie cu 20 la sută, a precizat oficialul.

Între timp, producătorii trebuie să-şi actualizeze preţurile produselor din portofoliu, astfel încât să nu depăşească nivelul din alte 12 ţări. Acesta este un nou termen-limită dat de autorităţi, după ce ieftinirea medicamentelor ar fi trebuit să aibă loc, iniţial, pe 10 martie.

Autorităţile au descoperit recent că statul plăteşte şi cu de şapte ori mai mult faţă de alte ţări europene pentru anumite produse gratuite sau compensate. Astfel, oficialii din Sănătate au decis să pună în aplicare o ordonanţă veche de şase ani, care permite ieftinirea medicamentelor şi care, spun oficialii, le-ar da posibilitatea românilor să beneficieze de terapii noi, cum sunt tripla terapie sau terapia fără interferon, în cazul hepatitei cronice.


CITEŞTE ŞI: Arta PREPARĂRII medicamentelor, pe cale de DISPARIŢIE

Citit 1085 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.