Mirela Onişor, noul şef de la Direcţia Muncii Galaţi

Mirela Onişor, noul şef de la Direcţia Muncii Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şocul unui specialist în management: 200.000 de gălăţeni sunt integraţi în programele de asistenţă socială *

De o săptămână, Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Galaţi are un nou director, ing. Mirela Onişor. CV-ul său este impresionant, fiind printre altele cadru didactic universitar cu specializare în domeniul managementului.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate joi la sediul instituţiei, noul director a prezentat un bilanţ sumar al activităţii DMPS Galaţi până la data la care a preluat funcţia, precum şi obiectivele pe care şi-a propus să le îndeplinească în răstimpul rămas până la finele anului.

„Am fost realmente şocată să constat că peste 200.000 de gălăţeni sunt integraţi în programe de asistenţă socială şi asta în condiţiile în care judeţul nostru are o considerabilă putere economică. Prin urmare, presiunea asupra populaţiei active este foarte mare, iar măsurile de protecţie socială sunt, ca  efort financiar, considerabile. Chiar dacă lumea se simte frustrată că nu s-a ajuns la nivelul de trai european, cifra pe care o acoperă asistenţa socială în România este impresionantă. Prin urmare, Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială, care acordă ajutoarele financiare pentru cazuri speciale (bolnavi, sinistraţi ş.a.) şi în acest scop realizează anchete sociale, are o misiune deosebit de importantă cu un mare grad de responsabilitate” a declarat Mirela Onişor.

Noul director îşi propune printre altele ca, în decursul acestui an, să demareze accesarea de fonduri europene în domeniul resurselor umane şi încheierea de parteneriate cu toţi cei implicaţi în accesarea fondurilor structurale, precum şi  îmbunătăţirea informării populaţiei cu privire la noutăţile legislative din domeniul de activitate al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială.

Citit 4675 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.