Medicii atenţionează: "LIPSA APEI CURENTE poate duce la apariţia FOCARELOR DE BOLI"

Medicii atenţionează: "LIPSA APEI CURENTE poate duce la apariţia FOCARELOR DE BOLI"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Posibilitatea ca Galaţiul să devină un imens focar de boli contagioase creşte de la zi la zi, odată cu numărul tot mai mare de persoane lăsate fără apă rece la robinete. Medicii atrag atenţia că, în acest ritm, mărirea numărului bolnavilor de hepatită A, de scabie (râie - n.r.) sau a persoanelor cu păduchi este doar o chestiune de timp.

Mulţi dintre gălăţenii lăsaţi fără apă curentă au facturile de utilităţi plătite la zi. Din păcate pentru ei, autorităţile locale nu au reuşit să găsească o rezolvare a acestei probleme. Astfel, sunt nevoiţi să tragă ponoasele şi pentru vecinii lor rău platnici.

În acest context, plângerile venite la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi sunt tot mai numeroase. "Am primit până acum 50 de sesizări pe această temă, fie la secretariatul DSP, fie prin telefon sau e-mail. Am notificat societatea Apă Canal că este obligată să asigure un minimum de 50 de litri de apă pe zi pentru un locuitor, acolo unde apa este sistată, prin intermediul cisternelor. Am anunţat problema şi la Consiliul Local, în subordinea căruia se află Apă Canal", a precizat dr. Valentin Boldea, din partea DSP Galaţi.

Potrivit DSP, răspunsul Apă Canal a fost că pot asigura necesarul de apă cu cisterne, însă doar în cartierele în care administratorii asociaţiilor de proprietari fac cereri. Cu alte cuvinte, autorităţile aplică legea doar dacă li se cere.

"Lipsa apei reci poate duce la apariţia unor focare de hepatită A, scabie, pediculoză şi alte afecţiuni parazitare care se pot extinde uşor, mai ales în sezonul cald. Este un pericol real pentru sănătatea publică şi trebuie găsită o soluţie", a mai spus dr. Boldea.

Citiţi şi: Din ce în ce mai mulţi gălăţeni rămân FĂRĂ APĂ RECE. Continuă sistarea din cauza DATORIILOR

Citit 1911 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.