SPITALELE gălăţene, CONTROLATE la cererea Ministerului Sănătăţii

SPITALELE gălăţene, CONTROLATE la cererea Ministerului Sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Acţiunea de control se va termina în prima săptămână din luna aprilie


Valul de plângeri şi acuzaţii care au vizat sistemul sanitar în ultima perioadă pare să fie stârnit reacţii şi la Ministerul Sănătăţii (MS). Astfel, conducerea instituţiei a hotărât începerea unei acţiuni de control în toate spitalele publice din România.

În Galaţi controalele sunt făcute de echipe formate din inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Vizate sunt toate cele opt spitale publice gălăţene. Acţiunea de control a început la jumătate lunii martie şi continuă până în prima săptămână din aprilie. Inspectorii DSP vor verifica fiecare secţie în parte, inclusiv blocurile operatorii şi unităţile sau compartimentele de primiri urgenţe. "Controlul va viza condiţiile igienico-sanitare din spitale, sălile de mese, respectarea normelor de amplasare a paturilor, respectarea normelor privind grupurile sanitare şi spaţiile frigorifice", a precizat dr. Valentin Boldea, din partea DSP Galaţi.

Neregulile, raportate la Bucureşti

Potrivit tematicii trimisă de MS, inspectorii vor avea în vedere şi modul de funcţionare a farmaciilor şi a laboratoarelor din spitale, precum şi staţia de sterilizare, respectarea normelor în spălătorie, depozitarea reactivilor şi a mediilor de cultură. Un alt aspect urmărit va fi respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi control a infecţiilor nosocomiale. Spitalele româneşti sunt codaşe la raportarea infecţiile dobândite de pacienţi pe timpul spitalizării. Dacă datele ar reflecta realitatea, România ar avea cele mai sigure spitale din lume.

Deficienţele descoperite în urma controalelor vor fi raportate către MS. Inspectorii vor da şi termene de remediere pentru neregulile găsite. "Dacă termenele de remediere nu vor fi respectate, conducerile spitalelor respective vor fi sancţionate. În cazul depistării unor nereguli foarte grave, sancţiunile vor fi date pe loc", a mai spus dr. Boldea. Cele opt spitale publice din Galaţi sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Andrei" Galaţi, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Psihiatrie, Maternitatea "Buna Vestire", Spitalul Municipal "Anton Cincu" Tecuci şi Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor.

În cazul în care vreţi să aduceţi în faţa opiniei publice nereguli constatate în spitalele gălăţene aveţi la dispoziţie şi adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


CITEŞTE ŞI: Peste jumătate dintre români DAU ŞPAGĂ în SPITALE

Citit 8076 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2015 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.