SCANDALOS! Directoarea unei ŞCOLI, acuzată de profesori şi părinţi că-i face pe elevi "VIOLATORI" şi "PROSTITUATE" (VIDEO)

SCANDALOS! Directoarea unei ŞCOLI, acuzată de profesori şi părinţi că-i face pe elevi "VIOLATORI" şi "PROSTITUATE" (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Doi dintre elevii agresaţi au ajuns la Urgenţe cu vânătăi şi cotul umflat, de unde li s-a spus să meargă la Medicină Legală * Profesori şi elevi ne-au declarat că directoarea îi jigneşte tot timpul, folosind apelative care nu fac cinste unui cadru didactic * Directoarea neagă toate acuzaţiile, susţinând că acestea reprezintă înscenări ale unor cadre didactice


Părinţi şi cadre didactice de la Şcoala Nr. 1 din satul Adam, comuna Drăguşeni, au sunat ieri la redacţie pentru a se plânge că directoarea Claudia Delescu i-a bătut joi, cu două-trei excepţii, pe toţi elevii claselor a V-a şi a VI-a.

"În data de 26 martie, a intrat în clasa a VI-a şi pentru că nu era mulţumită că elevii nu învăţaseră la istorie, iar ea avea vineri inspecţie, i-a luat la bătaie pe toţi. Au scăpat doar două fete. Doi dintre copii, un băiat şi o fată, au fost duşi la Urgenţă la Spitalul din Tg. Bujor. Băiatul avea cotul umflat, dar nu avea şi alte probleme, iar fata avea vânătăi pe spate. Ni s-a recomandat să mergem la Serviciul de Medicină Legală, dar pentru că era deja târziu şi nu au avut cu ce să vină la Galaţi, părinţii au renunţat", ne-au spus, la faţa locului, câteva cadre didactice din şcoală.

"Violatorilor", "piţipoancelor", "prostituatelor" - apelative pentru elevi

Lucrurile sunt întărite şi de câţiva părinţi, printre care tatăl şi mama unuia dintre copiii care au ajuns la spital. Aceştia ne-au declarat că vor să ştie că-şi pot trimite copiii la o şcoală unde să fie în siguranţă, nu să vină cu vânătăi şi umflături acasă. Unul dintre părinţi ne-a arătat chiar şi o plângere penală pe care ne-a declarat că o va depune la postul de poliţie.

"Ar fi venit mai mulţi, dar directoarea i-a ameninţat pe unii, iar de alţii s-a rugat s-o ierte. Dar noi ne-am săturat, nu se mai poate. Ne face copiii în fel şi chip. Le spune violatori în serie, piţipoance, prostituate, beţivi. Ce fel de educaţie le dă copiilor noştri?", spune una dintre mămici.

"Copiii noştri chiar sunt speriaţi de ea. Am înţeles că au o fetiţă bolnavă în clasă, care s-a speriat, ieri, când a văzut ce tare îl bate pe un coleg şi a avut nevoie să-i dea diriginta pastile, pentru că i se făcuse rău. Fata are astfel de căderi de câte ori se sperie de ceva", povesteşte o altă mămică nemulţumită.

"Fata mea îmi spune că le face "centuriste" şi mă întreabă mereu ce înseamnă asta", spune un alt părinte. "Iar copilului meu i-a zis să-şi scoată prezervativul din cap, adică fesul, şi să şteargă cu el tabla", completează altcineva.

"Sunteţi o cancelarie de handicapaţi!"

Cadrele didactice cu care am discutat o acuză pe directoare de comportament abuziv şi faţă de ele. "Ne ameninţă că ne dă afară, ne spune tot timpul că e şcoala ei şi că ea face regulile, ne face în toate felurile. "Sunteţi o cancelarie de handicapaţi!", ne spune mereu. "Pe o profesoară tânără chiar a îndrăznit s-o apuce de păr. Se comportă parcă ar fi moşia ei. Odată, pentru că nu am vrut să ne ducem la o masă la şcoala din Drăguşeni, nu ne-a dat salariile, deşi aveam mare nevoie de bani, am fost nevoiţi să ne împrumutăm care de pe unde a putut. Copiii tot timpul ni se plâng că le vorbeşte urât. În plus, pe cei de-a VIII-a, deşi au examen, i-a scos de mai multe ori din timpul orelor să care pământ cu roaba. Le-a spus că în săptămâna de şcoală altfel o să-i pună să repare gardul, în loc să-i lase să înveţe pentru examene", curge şuvoiul de reclamaţii, de la profesorii care au dorit să-şi păstreze anonimatul, din motive lesne de înţeles.

"Ne-a bătut pe toţi"

Am reuşit să vorbim şi cu o parte dintre copiii de la clasa a VI-a, cei de a V-a fiind plecaţi acasă la ora când am ajuns noi la Adam. "Ne-a bătut pe toţi şi ne vorbeşte urât", spun elevii, arătându-ne vânătăile.

Am discutat însă şi cu elevi de la clasele a VII-a şi a VIII-a. Aceştia ne-au spus că nu au fost loviţi de directoare, dar au susţinut că aceasta le vorbeşte urât. În momentul în care i-am întrebat ce le spune, nu au dorit să repete, susţinând că le este ruşine. "Ne face piţipoance. Şi altele", îndrăzneşte o fată, înainte s-o zbughească spre microbuzul şcolar.

"Diriginta i-a învăţat să spună aşa"

Am discutat şi cu directoarea Claudia Delescu, care însă nu a recunoscut nimic din acuzaţiile aduse de părinţi, profesori şi elevi. "Toate pornesc de la diriginta clasei a VI-a. Ea i-a învăţat să spună că au fost bătuţi. Vânătăile şi umflăturile le aveau, pentru că se bat între ei. Diriginta de la a VI-a vrea să fie ea directoare, să facă legea în şcoală. Şi celorlalţi  directori care au fost înaintea mea le-a făcut probleme. A mai atras şi alţi profesori de partea ei, profesoarei de engleză i-a promis că-i botează un copil. E supărată pe mine pentru că, astă-toamnă, iubitul ei nu a luat examenul de angajare pe post care s-a desfăşurat în şcoală şi crede că eu sunt vinovată. Dar a dat foaia goală. Nu eu sunt cea care le vorbeşte urât, ci ei. Iar tatăl fetei care va depune plângere la poliţie este un reclamagiu, toată lumea din sat îl ştie", spune, în apărarea sa, Claudia Delescu.

"Vom face anchetă, vom sancţiona dacă lucrurile se verifică"

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că nu avea cunoştinţă despre ceea ce se întâmplă la Şcoala din Adam, pentru că nimeni nu i-a semnalat nimic. Cum acuzaţiile care i se aduc directoarei sunt destul de grave, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean a promis că va face o anchetă, pentru a afla ce se întâmplă: "Vom face anchetă şi vom discuta cazul în comisia de disciplină, dacă lucrurile se verifică la faţa locului", a spus Mioara Enache.

 

Citit 10533 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2015 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.