Distrugere intenţionată: CONTAINERE din diferite cartiere, INCENDIATE într-o singură noapte

Distrugere intenţionată: CONTAINERE din diferite cartiere, INCENDIATE într-o singură noapte

Foto Florin Răvdan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 comentarii

În cursul nopţii de joi spre vineri, 2 spre 3 aprilie, Inspectoratul de Situaţii pentru Urgenţă Galaţi a primit peste 50 de apeluri care semnalau incendii la pubelele de gunoi din diverse cartiere ale oraşului. Totul a început la ora 3,11 dimineaţa, când numărul de urgenţă 112 a fost apelat de locuitorii mai multor blocuri de pe strada Saturn. Aceştia s-au panicat când au văzut că de la punctul de colectare selectivă al deşeurilor ies flăcări destul de mari, care ameninţau să se extindă la maşinile parcate în apropiere. „Pe toată durata nopţii, autospecialele noastre au fost în stare de alertă pentru a stinge incendiile de la punctele de colectare a gunoiului din mai multe zone din oraş. Practic, pompierii s-au deplasat de la o locaţie la alta pentru a preveni o deflagraţie mai puternică”, ne-a transmis mr. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În afară de strada Saturn, au mai ars pubele pe strada Brăilei şi pe strada Nicolae Bălcescu, iar dacă pompierii nu ar fi intervenit prompt, situaţia ar fi putut degenera într-un incendiu de proporţii mai mari. „Din cauza degajării de agent termic la incendiul din spatele Agenţiei de Voiaj, de pe strada Brăilei, partea din faţă a unui autoturism a fost avariată. Pompierii au reuşit totuşi să intervină la timp pentru stingerea flăcărilor şi pentru a împiedica aprinderea maşinii şi, implicit, explozia acesteia.”, ne-a mai spus mr. Eugen Chiriţă.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt consistente. „O astfel de pubelă a fost achiziţionată cu suma de 1400 de lei, cu tot cu TVA, astfel că pagubele totale se ridică la 18200 de lei”, ne-a transmis şi Ionuţ Pucheanu, directorul general al ECOSAL.

Cei care au anunţat incendierea acestor pubele spun că s-au speriat foarte tare, având în vedere că flăcările puteau avaria maşini şi alte construcţii din imediata apropiere. „Da, normal că m-am speriat, când am văzut flăcările. Au trecut oameni să arunce gunoiul dimineaţă, înainte de incendiu, dar nu ştiu cine l-a aprins. Am sunat la poliţie, au venit repede pompierii şi au stins flăcările. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat nimic mai grav, mai ales aici, lângă biserică”, spune o femeie de pe strada Nicolae Bălcescu.

„A fost identificat un suspect, în persoana unui om al străzii în vârstă de 66 de ani. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Acesta va fi cercetat în stare de libertate", ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IJP Galaţi.


 

Citit 1926 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 10:55

7 comentarii

 • postat de buhaha Duminică, 05 Aprilie 2015 14:13 78.96.254.*** Link la comentariu
  0
  2

  la sumele astea nu ar fi trebuit sa fie ignifuge?

  Raportează
 • postat de Cristi Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 18:56 5.13.210.*** Link la comentariu
  1
  1

  De ce sa dea foc la biserica si nu tie?
  Esti cumva obsedat de biserica?

  Raportează
 • postat de MP Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 15:30 5.13.152.*** Link la comentariu
  0
  8

  @?, te referi la cei de la "locala"?

  Daca da, sunt de acord cu totul, mai putin ca sunt "amarati".

  Raportează
 • postat de ? Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 13:17 89.137.30.*** Link la comentariu
  1
  4

  Nu e pentru prima dată când se întâmplă așa ceva! Un oraș întreg, batjocorit de câțiva analfabeți amărâți.

  Raportează
 • postat de GHEORGHE MARIA Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 10:33 89.137.222.*** Link la comentariu
  3
  0

  barbarie --la comanda ----rusinos !!!

  Raportează
 • postat de MP Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 08:44 5.13.152.*** Link la comentariu
  1
  15

  Manoliule, vezi ca-ți dorm comunitarii în noile mașini achiziționate pe banii noștri. Abia aștept sa te văd iar pe la emisiuni la tv cum rânjești și ne explici tu moartea căprioarei dar nu vezi ca ești un dezastru ca activitate, eficienta și implicare în viața orașului.

  Raportează
 • postat de batalionul azov Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 08:33 5.13.135.*** Link la comentariu
  5
  7

  in loc sa dati foc la biserica ati dat foc la containere? extremismul romanesc si factiunile de dreapta devin periculoase pentru sistemul actual traim timpuri in care valorile iliescene pot fi rasturnate in orice moment

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.