Aproape 2.000 de gălăţeni au fost VACCINAŢI împotriva GRIPEI

Aproape 2.000 de gălăţeni au fost VACCINAŢI împotriva GRIPEI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

1.880 de persoane din categoriile la risc au fost vaccinate împotriva gripei, în cursul săptămânii 19-25 octombrie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Din tranşa de vaccin antigripal trimisă de Ministerul Sănătăţii (MS), medicii de familie din Galaţi mai aveau în stoc, la sfârşitul săptămânii trecute, 8.950 de doze de vaccin. Zece doze sunt păstrate pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit legii, de imunizare gratuită împotriva gripei beneficiază bolnavii cronic cu vârste cuprinse între şase luni şi 64 de ani, gravidele, personalul medical-sanitar, precum şi angajaţii din instituţiile de asistenţă socială, copiii şi adulţii din centrele de ocrotire socială şi persoanele care au împlinit deja 65 de ani.

Deşi pentru vaccinarea tuturor gălăţenilor incluşi în aceste categorii ar fi nevoie de peste 77.000 de doze de vaccin, ministerul a trimis, momentan, doar 10.830 de doze. Potrivit medicilor de familie, foarte mulţi pacienţi refuză să se imunizeze, deşi sunt informaţi că vaccinarea este singura metodă prin care apariţia gripei poate fi prevenită.

Pentru întreaga ţară, MS a cumpărat, în această toamnă, 500.000 de doze de vaccin antigripal, din Olanda. De câţiva ani, România este nevoită să importe acest vaccin, din cauza închiderii liniei de producţie de la Institutul Cantacuzino. Serul de import costă însă şi de câteva ori mai mult faţă de cel autohton, diferenţa de preţ fiind acoperită din bugetul de stat.

Citit 988 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.