Peste 150 de JANDARMI îi vor PĂZI pe credincioșii gălățeni în NOAPTEA DE ÎNVIERE
Foto: Sursa foto: satmareanul.net

Peste 150 de JANDARMI îi vor PĂZI pe credincioșii gălățeni în NOAPTEA DE ÎNVIERE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii gălăţeni vor fi prezenţi în zona a șase lăcaşe de cult, respectiv la Mănăstirile Buciumeni, Tudor Vladimirescu, Adam, Gologanu, Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi Catedrala Tecuci și la cimitirul din municipiul Tecuci pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces spre acestea.

Înainte ca enoriașii să se adune la slujba de Înviere, jandarmii vor peria zonele unde sunt preconizate aglomerări de persoane pentru a-i îndepărta pe scandalagii sau cerșetori. În cazul în care credincioșii prezenți la slujba de Înviere vor sesiza aspecte de  natură să tulbure ordinea publică sau vor fi victimele unor infractori, pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine, atât prin contact direct, cât şi prin apelarea serviciului unic de urgență 112.

”Sfătuim cetăţenii să nu poarte la vedere bunuri de valoare, care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde o atenţie deosebită, deoarece aceştia se pot rătăci cu uşurinţă. De asemenea, pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, recomandăm participanţilor la toate manifestările din această perioadă să respecte indicaţiile forţelor de ordine”, se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Galați.

Totodată, nu mai puțin de 200 de pompieri vor fi pregătiți să intervină, în orice moment, în caz de incendiu sau alte situații de urgență. "La Catedrala Arhiepiscopală și la mânăstiri vom avea autospeciale pentru intervenții, în caz de incendiu. În plus, la fiecare mânăstire există agenți de prevenire a potențialelor incendii. Se va asigura capacitate mărită de intervenție în această perioadă", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță.


CITEŞTE ŞI: Bisericile au fost verificate înainte de sărbătorile pascale

Citit 1195 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.