Vezi aici pe cine EXPROPRIAZĂ Primăria pentru lărgirea străzii Traian

Vezi aici pe cine EXPROPRIAZĂ Primăria pentru lărgirea străzii Traian
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După ce aleşii locali au aprobat-o pe 30 aprilie 2014, Primăria municipiului Galaţi a făcut abia acum publică hotărârea de Consiliu Local privind declanşarea procedurii de expropriere a unor imobile în vederea realizării lucrărilor de „Modernizare strada Traian între Metro şi strada Brăilei - lărgire carosabil”. Documentul votat cuprinde şi lista celor 21 de proprietari şi de titulari de drepturi reale ale căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere, şi sumele individuale, aferente despăgubirilor. Potrivit deciziei aleşilor, valoarea investiţiei necesare pentru strada Traian se ridică la 14.161.183 de lei, din care sumele individuale, estimate, aferente despăgubirilor ce se vor acorda proprietarilor expropriaţi se ridică la 4.706.415 lei şi vor fi prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului. Suma cuprinde şi cheltuielile aferente lucrărilor de consolidare, după caz.

Hotărârea prevede negru pe alb exproprierea pentru cauză de utilitate publică a imobilelor proprietate privată - teren şi construcţii - în suprafaţă de 1.544,88 metri pătraţi teren şi 1.692,26 metri pătraţi clădiri cuprinse în coridorul de expropriere în suprafaţă totală de 3.154 de metri pătraţi. 

Potrivit tabelului pe care îl puteţi vizualiza mai jos, cea mai mare valoare de expropriere i se cuvine familiei Abrudan, de pe strada Traian nr. 52 - 993.080 de lei cu TVA, iar cea mai mică - 4.323 de lei cu TVA, familiei Mitu, de la numărul 30.

Sumele vor fi virate în termen de 150 de zile de la data intrării în vigoare a aceste hotărâri, într-un cont bancar deschis pe numele expropriatorului, la dispoziţia proprietarilor de imobile afectate de coridorul de expropriere pentru lărgirea străzii Traian.

Durata de realizare a investiţiei de lărgire şi modernizare a străzii Traian este de 24 de luni, iar sursa de finanţare este bugetul local.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 5579 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.