(VIDEO) Oaspeţi de seamă la Galaţi - Baroana Emma Nicholson şi ambasadorul Marii Britanii, prezenţi la Festivalul "Împreună pentru viitor"

(VIDEO) Oaspeţi de seamă la Galaţi - Baroana Emma Nicholson şi ambasadorul Marii Britanii, prezenţi la Festivalul "Împreună pentru viitor"
În centrul grupului, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell şi baroana Emma Nicholson
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Galaţiul găzduieşte în acest an, în ultimele două zile din mai, cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”. Organizat de Ministerul Educţiei şi Cercetării, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi de Fundaţia Children’s High Level Group, evenimentul face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC).

Mai mulţi oaspeţi de seamă au venit la Galaţi cu această ocazie. Printre ei se numără baroana Emma Harriet Nicholson, preşedintele de onoare al Asociaţiei Children’s High Level Group şi fostul raportor al Parlamentului European pentru România, precum şi Ambasadorul Marii Britanii în ţara noastră, Paul Brummell.

Invitaţii au vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre nevoia permanentă de a aduce în prim-plan problemele şi dificultăţile cu care se confruntă copiii şi persoanele cu dizabilităţi. Potrivit baroanei Nicholson, ţara noastră a făcut progreme în ultimii ani, în ceea ce priveşte respectarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi şi a celor instituţionalizaţi. Cu toate acestea, a adăugat baroana, este în continuare nevoie de programe şi de proiecte susţinute atât de societatea civilă, cât şi de autorităţi, pentru ca aceşti copii speciali să nu fie discriminaţi.

„Indiferent de nivelul de dezvoltare economică şi socială, fiecare ţară se confruntă cu această problemă. De aceea, consider că o strategie de cooperare între ţări este cea mai bună soluţie. Acesta este scopul pe care îl urmărim prin acţiunile Fundaţiei Children’s High Level Group. Două şcoli speciale din România, una din Craiova şi una din Bucureşti, sunt în prezent incluse într-un program destinat copiilor cu deficienţe de auz. Aseară (vineri seara – n.r.) am discutat şi cu directorul Liceului Tehnologic „Simion Mehedinţi” din Galaţi, o persoană cu foarte multă experienţă şi cu foarte multă dăruire pentru aceste persoane. Sperăm ca în urma acestor discuţii să includem şi Galaţiul pe această hartă”, a precizat Emma Nicholson.

Manifestările din cadrul Festivalului de Dans au început încă de sâmbătă, de la ora 8,30, atunci când grupuri de elevi au pornit din dreptul Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” până la Grădina Publică şi, mai apoi, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Toate cele 21 de echipe înscrise în Festival, din opt zone ale ţării, susţin pe parcursul zilei de sâmbătă momente artistice pe scena Muzicalului.

Foto şi video Remus Basalic

Citit 2512 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Mai 2015 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.