Cadeţii americani, la studiu cu jandarmii români. Pregătire pentru misiuni speciale

Cadeţii americani, la studiu cu jandarmii români. Pregătire pentru misiuni speciale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zece militari americani au efectuat, timp de trei săptămâni, alături de 40 de jandarmi români, un intens stagiu de pregătire, organizat de Unitatea Specială 30 Jandarmi Protecţie Instituţională „Obiective Diplomatice" şi Biroul de Cooperare Militară din cadrul Ambasadei SUA.

Soldaţii americani au participat alături de colegii români la mai multe exerciţii care au presupus activităţi comune de pregătire în domeniul intervenţiei şi tacticii, precum şi activităţi de pregătire fizică. Din programul cursurilor nu au lipsit lecţiile intensive de limbă engleză, cei 40 de militari români având astfel ocazia să îşi perfecţioneze cunoştinţele cu ajutorul vorbitorilor nativi.

"Acest aspect este foarte important în pregătirea şi dezvoltarea profesională, precum şi în vederea asigurării integrării în misiuni internaţionale sub egida NATO, ONU sau UE, la care Jandarmeria Română participă, mai ales în condiţiile în care, în anul 2015, România deţine preşedinţia Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forţei de Jandarmerie Europeană", a explicat plt. maj. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Programul comun de pregătire al jandarmilor şi al soldaţilor americani se desfăşoară din anul 2012, iar în cadrul acestui stagiu de pregătire au fost instruiţi 120 de militari români.

Citit 1193 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.