CAZ FĂRĂ PRECEDENT LA GALAŢI! Femeie de 72 de ani în COMĂ ALCOOLICĂ!

CAZ FĂRĂ PRECEDENT LA GALAŢI! Femeie de 72 de ani în COMĂ ALCOOLICĂ!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Caz fără precedent la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Galaţi. Medicii au fost şocaţi când au primit analizele de laborator ale unei femei în vârstă de 72 de ani, adusă în comă de un echipaj SMURD. Femeia nu avea vreo afecţiune, ci era în comă alcoolică. "A fost solicitat un echipaj SMURD într-o comună din judeţ, pentru a da asistenţa medicală unei persoane vârstnice, aflată în comă. A fost adusă la spital, a fost echilibrată şi a ieşit din comă. Am avut surprinderea să constatăm că, pe buletinul analizelor de laborator, a venit o alcoolemie de 4,1 grame la mie şi s-a decis ca tratamentul să fie continuat la Spitalul de Psihiatrie, unde va primi şi consiliere”, ne-a declarat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Medicul recunoaşte că nu este o premieră, dar susţine că, de obicei, cei aflaţi în comă alcoolică sunt mai tineri. "Am mai avut două, trei situaţii, dar erau persoane mult mai tinere. Pentru oricine, tânăr sau în vârstă, poate fi fatală  o astfel de intoxicaţie", a completat Angel Trifan.

Pentru a ajunge în această stare, femeia a băut fie doi litri de vin de ţară, fie un litru de ţuică. Se pare însă că bătrâna nu este la prima întâlnire cu sticla de alcool, în ciuda faptului că asta îi pune serios viaţa în pericol.

Citit 2217 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.