Percheziţii la suspecţi de abuz în serviciu, fals intelectual şi evaziune fiscală

Percheziţii la suspecţi de abuz în serviciu, fals intelectual şi evaziune fiscală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, poliţiştii gălăţeni au efectuat, vineri, şase percheziţii la sediile unor societăţi comerciale, din comuna Nicoreşti judeţul Galaţi, cât şi la domiciliile unor persoane de pe raza aceleaşi localităţi. Persoanele în cauză sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor efectuate, a fost identificată cantitatea de 5.440 de litri detergent lichid, pentru care reprezentantul societăţii a prezentat un aviz de însoţire figurând la furnizor o societate care, în realitate, are ca obiect de activitate publicitate imobiliară, iar la cumpărător - o societate care figura cu sediul în comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi. În evidenţele Registrului Comerţului aceasta din urmă figurează, însă, ca fiind înregistrată în municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa.

 „Întrucât administratorul nu a putut da relaţii şi nici nu a putut prezenta documente care să justifice provenienţa mărfii şi nici nu avea înregistrată în contabilitate marfa respectivă, s-a luat măsura indisponibilizării acesteia în cadrul dosarului penal”, se arată în comunicat.

La percheziţia efectuată la un alt punct de lucru al societăţilor în cauză, care avea ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale, pe malul râului Siret din zona administrativ-teritoriala Nicoreşti, s-a constatat că societatea nu deţinea autorizaţie de funcţionare emisă de Regia Autonomă Apele Române. În plus, agregatele minerale excavate în vederea comercializării, în cantitate de 2.500 m3, nu erau evidenţiate în documentele primare de exploataţie. Aşa că s-a dispus şi  indisponibilizarea acestora, valoarea estimativă a agregatelor fiind de 17.500 de lei.    

Pentru utilajele folosite la extracţia agregatelor minerale precum şi staţia de sortare a agregatelor nu a prezentat niciun document de provenienţă. Prin urmare s-a luat măsura indisponibilizării acestora, existând suspiciunea ca aceste utilaje au o provenienţă ilicită.

În cadrul aceleaşi acţiuni, la sediul altei societăţi comerciale cu obiect de activitate „exploataţii agricole”, a fost identificată cantitatea de 145.000 kg grâu, pentru care administratorul societăţii nu a prezentat niciun document de provenienţă. Potrivit comunicatului de presă, s-a solicitat un specialist din cadrul Direcţiei de Agricultură Galaţi, care a stabilit că pentru  cantitatea de grâu la care societatea nu deţinea documente, valoarea estimativă este de 116.000 lei. Cantitatea de grâu a fost, de asemenea, indisponibilizată în cadrul dosarului penal.

Conform comunicatului de presă, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual şi evaziune fiscală.

Citit 2832 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2015 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.