Negocieri la AFDJ Galaţi

Negocieri la AFDJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sindicatul “Farul” solicită respectarea drepturilor angajaţilor de la AFDJ de către administraţie prin semnarea unui nou act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, dar şi impunerea unor reguli mai stricte care să împiedice pe viitor alocarea unor prime nejustificat de mari pentru membrii CA*

Pentru a proteja cât mai corect şi transparent drepturile celor 960 de angajaţi de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, Sindicatul Lucrătorilor de la Dunăre “Farul” va solicita astăzi ca primele imense din Consiliul de Administraţie, ce ajungeau şi până la 10.000 de lei/lună sub fostele conduceri, să fie ţinute sub control, iar drepturile simple destinate angajaţilor AFDJ, ca alocaţia de hrană, diurnele şi tichetele de vacanţă, să fie respectate conform legii, informează un comunicat remis de liderul sindicatului „Farul”, Ştefan Frunză.

Astfel, astăzi, 18 iunie, la ora 12.00, liderii “Farului” şi reprezentanţii AFDJ se întâlnesc în scopul negocierii proiectului de Act Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă încheiat la nivel de unitate, act adiţional care va completa prevederile CCM încheiat pentru perioada 2008 - 2012.

„Conform H.G. nr. 619/2009, fondul de salarii are aceeaşi valoare ca în 2008. De asemenea, nu au fost operate modificări nici în privinţa numărului de salariaţi, iar conform CCM-ului în vigoare, pentru acest an nu sunt prevăzute niciun fel de reduceri de personal”, afirmă Ştefan Frunză.

Proiectul de act adiţional ce va fi negociat cu reprezentanţii AFDJ conţine prevederi referitoare la alocaţia de hrană, diurna de deplasare, plata zilelor libere legale, acordarea tichetelor de vacanţă, concediul paternal plătit etc. De asemenea, va fi definit conceptul de mediere, introdus de Legea 192/2006.

Vor fi stabilite şi câteva măsuri asiguratorii pentru salariaţi, în cazul adoptării de către Guvern a unei hotărâri referitoare la externalizarea unor servicii din cadrul RA - AFDJ Galaţi. Proiectul conţine şi trei anexe, referitoare la utilizarea fondului de premiere, evaluarea performanţelor profesionale individuale şi planul anual de formarea profesională continuă a angajaţilor proprii.

„În cadrul negocierilor, vom propune adoptarea unei strategii privind creşterile salariale din 2010, pentru menţinerea puterii de cumpărare a salariilor. În 2009 salariile au fost îngheţate, iar rata inflaţiei din 2008 nu a fost acoperită de o creştere salarială în acest an”, mai spune liderul Sindicatului „Farul”.

Citit 2434 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.