Un nou remorcher pentru Brodospas

Un nou remorcher pentru Brodospas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nava multifuncţională, cu o capacitate de 1.950 tdw, va îndeplini misiuni în Marea Nordului şi Marea Mediterană *

Al doilea remorcher multifuncţional destinat companiei croate Brodospas, din Split, a fost lansat la apă, ieri, 17 iunie, în Şantierul Naval Damen Galaţi.

Nava, botezată „Brodospas Beta”, cu o lungime de 67 metri şi o lăţime de 15 metri, este dotată cu trei propulsoare de manevră – două la prova, unul la pupa -  şi are o capacitate de 1.950 tdw. Nava mai dispune şi de două tunuri de incendiu, echipamente de recuperare a produselor petroliere, o macara telescopică, precum şi dispozitive de remorcare, fiind destinată unor misiuni dintre cele mai dificile.

„Brodospas Beta face parte dintr-o serie de trei nave de acest fel, două destinate clientului din Croaţia, iar una pentru un client din Italia. Sunt nave complexe, ce pot executa misiuni de remorcaj şi aprovizionare, de asistenţă tehnică pentru platformele de foraj marin, precum şi misiuni de intervenţie în caz de urgenţă”, ne-a explicat Kees de Ruiter, directorul general al Damen Galaţi.

„Brodospas Beta”, la fel ca nava-soră „Brodospas Alpha”, a fost realizată în cooperare cu Damen Shipyards Gorinchen (DSGo), de asemenea membră a grupului Damen. DSGo a asigurat proiectul şi principalele echipamente, construcţia propriu-zisă şi finalizarea lucrării revenind şantierului naval de la Galaţi. Cele două nave destinate clientului croat fac parte dintr-un plan mai amplu de modernizare a flotei companiei Brodospas.

După montarea tuturor echipamentelor şi probele de mare, „Brodospas Beta” va opera în Marea Mediterană sau Marea Nordului, în funcţie de natura colaborării pe care compania croată o va încheia cu partenerii săi de afaceri.

Citit 1033 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.