Elevii de până în clasa a IV-a ar putea primi 200 de lei pe lună

Elevii de până în clasa a IV-a ar putea primi 200 de lei pe lună
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deputaţii PNL Raluca Turcan şi Claudia Boghicevici au depus un proiect de modficare a Legii educaţiei, potrivit căruia elevii de până în clasa a IV-a ar putea primi 200 de lei pe lună pentru programul "Şcoala după şcoală", potrivit mediafax.ro. Proiectul de lege prevede că statul finanţează programul "Şcoala după şcoală" pentru elevii de până în clasa a IV-a cu un tichet de 200 de lei pe lună, valoarea acestuia urmând să fie actualizată şi indexată anual cu rata inflaţiei, prin hotărâre de guvern.

"Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Părintele/reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală", se arată în proiectul de lege.

Deputaţii liberali şi-au motivat iniţiativa legislativă prin sprijinul oferit părinţilor, care să-i încurajeze pe aceştia să nu-şi abandoneze locul de muncă.

Propunerea legislativă se află în consultare publică, la Camera Deputaţilor, urmând să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate în sesiunea parlamentară din septembrie.

Foto arhivă

Citit 2451 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2015 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.