Doi tineri s-au înecat în Siret şi în Dunăre încercând să-i salveze pe alţii

Doi tineri s-au înecat în Siret şi în Dunăre încercând să-i salveze pe alţii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O adolescentă de 17 ani şi un tânăr de 24 de ani şi-au pierdut viaţa după ce s-au aruncat în ape pentru a-i salva pe alţii de la înec

Tragediile de sezon se ţin lanţ în apele din jurul Galaţiului. La finele săptămânii trecute, două persoane au fost înghiţite de Siret şi respectiv de Dunăre în urma unor tentative de salvare. Prima tragedie s-a scris în zona Barboşi, unde Gina Condurache, o fată de 17 ani, s-a aruncat în Siret pentru a-şi salva o prietenă. Amândouă se întorceau de la şcoală, unde participaseră la nişte activităţi extraşcolare. Împreună cu alţi trei colegi, fetele au făcut un popas pe malul Siretului şi, deşi nici una nu ştia să înoate, au vrut să se răcorească în apă. 

Prietena Ginei, o tânără de 18 ani, a fost prima care a păşit în apă, dar a fost rapid furată de curent. Gina i-a sărit în autor, dar după ce a reuşit să o tragă spre mal, a dispărut sub apă. Nici prietenii rămaşi pe mal nu au putut face mare lucru, aşa că zona a fost periată de pompierii de al ISU Galaţi. Familia Ginei, în stare de şoc, a stat două zile pe malul râului, sperând ca fata să fie găsită cât mai repede. 
Mama fetei era disperată pentru că nici măcar nu a ştiut că adolescenta merge la scăldat. ”Nu am ştiut, mi-a luat copilul de acasă, fata aia de 18 ani. Dacă ştiam că vine la Siret nu o lăsam. A salvat o viaţă şi a murit ea”, ne-a spus Tinca Condurache, mama fetei.
Fata salvată a fost cea care a încercat să îl contacteze pe unul dintre fraţii Ginei. ”Eram la muncă, pe schele. M-a sunat de pe telefonul ei, dar am zis că o sun eu mai târziu, dar de fapt era prietena ei cu care venise la scăldat, cea pe care a salvat-o. Apoi m-a sunat şi un prieten şi mi-a spus că s-a înecat soră-mea”, ne-a spus Andrei Condurache, fratele fetei.
Tot la serviciu a primit tragica veste şi iubitul Ginei. ”Eram la serviciu. Nu ştiam că vine la Siret. Am vorbit cu ea la telefon şi mi-a spus că este acasă că are puţină treabă. Influenţată de prieteni, a venit la scăldat, în ciuda faptului că nu ştia să înoate. A plătit un preţ prea mare, dar acum sperăm să o găsească pentru a o putea îngropa creştineşte”, ne-a spus şi iubitul adolescentei, Ciprian Neculai.

Tragedie şi la Dunăre

Un alt incident de acest gen a avut loc sâmbătă, peste Dunăre, la I.C. Brătianu. Doi fraţi, unul  11 şi celălalt de 24 de ani se aflau la plajă, moment în care băieţelul a intrat în apă. Curenţii l-au tras departe de mal, iar fratele mai mare a sărit după el să-l scoată. Copilul a ajuns pe mal, dar tânărul de 24 de ani nu a mai putut lupta cu apa şi a fost atras în larg. Băieţelul de11 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, starea lui fiind destul de gravă. Un echipaj SMURD de la Galaţi a intervenit cu elicopterul şi l-a transportat la spital.
Specialiştii le atrag atenţia celor care merg la plajă pe malul apelor curgătoare să fie extrem de prudenţi când se scaldă, chiar dacă ştiu să înoate. În ciuda faptului că în această perioadă nivelul apelor este foarte scăzut există praguri şi vârtejuri care pot deveni capcane fatale.

Citit 4138 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2015 17:07

5 comentarii

 • postat de @Ciprian
  Miercuri, 12 August 2015 01:29
  5.13.130.***
  nu ai ce cauta in rauri cat timp n-ai habar de inot, nici chiar in Dunare; in Siret se face inot destul de mult in perioada asta, fara probleme.

  aici, in zona citata , n-a mai fost inregistrat un inec de vreo 20 de ani, parca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Marți, 11 August 2015 14:26
  144.24.20.***
  Nu am zis ca toata lumea care intra in Siret moare. Doar ca e lucru cunoscut ca nu oricine poate sa-i faca fata. Chiar e periculos. Aparent lucrul asta e greu de invatat, desi anual isi cere tributul...
  1
  0
  Raportează
 • postat de SORIN
  Marți, 11 August 2015 11:30
  82.77.191.***
  dOMNULE PRIMAR NU ESTI IN STARE SA DESCHIZI UN STRAND IN GALATI NE MOR FRATI COPII PARINTI, TU VREI SA FACI TUNEL PE SUB DUNARE VAI DE CAPUL TAU DASTI DEMISIA NU MAI ASTEPTA ALEGERILE CA NU TE MAI VOTEAZA NIMENI , DUTE SI TU LA SIRET SA TE RACORESTI
  0
  1
  Raportează
 • postat de @Ciprian
  Luni, 10 August 2015 18:10
  5.13.152.***
  inot in Siret de vreo ...30 de ani si nu prea inteleg ce-i cu anafoarele alea.....e drept ca nici nu stau pe mijlocul lui pana obosesc.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Luni, 10 August 2015 12:22
  144.24.20.***
  Oare cand se vor invata ca in Siret nu se inoata?.....
  4
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.