BICICLIŞTII fac punte între Galaţi şi Brăila, de Ziua Mondială fără Maşini

BICICLIŞTII fac punte între Galaţi şi Brăila, de Ziua Mondială fără Maşini
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei de Primăria Galaţi, peste 200 de gălăţeni şi brăileni vor face marţi, 22 septembrie, pe biciclete, o punte între cele două oraşe, pentru a marca Ziua Mondială fără Maşini. Evenimentul face parte din calendarul manifestărilor organizate de Brăila, pentru obţinerea titlului de "Capitală culturală europeană" în 2021, competiţie în care are susţinerea Galaţiului, în urma unui acord semnat între primarii celor două oraşe, Marius Stan şi Aurel Simionescu.

Potrivit Primăriei, la ora 13,30, bicicliştii din Galaţi se întâlnesc pe esplanada de la Sala Sporturilor şi pornesc în convoi spre parcarea din faţa Universităţii ”Danubius”, pentru a-i întâmpina pe oaspeţii brăileni. Deplasarea convoiului de ciclişti se va face pe banda 1 de circulaţie, pe traseul strada Stadionului - strada Oţelarilor - bulevardul Dunărea. Pe durata deplasării convoiului de biciclişti, estimată la 10 - 15 minute, circulaţia pe cele trei artere rutiere va fi îngreunată. Poliţia Rutieră va însoţi convoiul şi va fluidiza circulaţia, ori de câte ori va fi cazul.

Tot la ora 13,30, bicicliştii brăileni pornesc spre Galaţi. În jurul orei 14,30, bicicliştii din Brăila vor fi întâmpinaţi de omologii din Galaţi în parcarea de la ”Danubius”. După joncţiune, convoiul format din bicicliştii gălăţeni şi brăileni va pedala prin Galaţi, până la Sala Sporturilor, pe traseul bulevardul Dunărea - strada Oţelarilor - strada Stadionului. Din nou, pe durata deplasării convoiului, timp estimativ 10 - 15 minute, circulaţia va fi îngreunată.

Primăria municipiului Galaţi le recomandă participanţilor la trafic să ocolească, pe cât posibil, traseul de deplasare a convoiului de biciclişti şi să folosească rute alternative. Dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă conducătorilor auto să ruleze cu prudenţă la întâlnirea cu convoiul de ciclişti, să reducă viteza până la limita evitării oricărui pericol şi să respecte întocmai semnalele agenţilor de circulaţie care voi însoţi convoiul şi vor fluidiza circulaţia.

AFLĂ câţi bani a strâns "marea bicicleală de toamnă" pentru Spitalul Copiilor

Citit 2240 ori Ultima modificare Luni, 21 Septembrie 2015 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.