Câţi bani a strâns "marea bicicleală de toamnă" pentru Spitalul Copiilor

Câţi bani a strâns "marea bicicleală de toamnă" pentru Spitalul Copiilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Membrii Clubului de Ciclism Galaţi (CCG), în parteneriat cu Asociaţia ”1 leu”, au organizat „Marea bicicleală de toamnă, eveniment care în acest an a avut ca scop strângerea de fonduri pentru construirea primului centru medical independent de oncologie și hematologie din România.

Peste 200 de bicicliști de toate vârstele s-au alăturat acţiunii şi au parcurs traseul care a avut punctul de pornire la Elice. S-au oprit pentru poza de grup la Universitate, continuându-şi apoi  plimbarea spre Grădina Publică de unde s-au întors în parcul de la Elice.

În urma „taxei de bicicletă”, de 1 leu, şi a donaţiilor, bicicleala de toamnă a strâns aproape 1400 de lei. Idea organizării acestui eveniment a fost a Danei Hâncu, voluntar la asociaţia ”1 leu”, care le-a propus celor de la CCG ca în această toamnă să ”pedaleze pentru spitalul copiilor”. ”Ştiind că noi deja facem marea bicicleală de toamnă, propunerea venită din partea Danei s-a transformat într-un succes”, a spus George Calinovchi, preşedintele Clubului de Ciclism Galaţi.

Printre ciclişti s-a aflat şi gălăţeanul ”IronMan” Ciprian Talabă, participant la numeroase triatloane, care duminică a trecut prin toate cele trei probe specifice triatlonului, înot alături de Gabriel Drăghici la „Delfinul, alergare la semimaraton şi apoi pedalare. ”Doar înotul de duminică dimineaţă a fost la valoarea unui Iron Man, în rest totul a fost mult mai puţin solicitant. Mă simt puţin obosit, dar mulţumit”, a declarat Ciprian,

Având în vedere şi celelalte evenimente sportive şi totodată umanitare de duminică - cursa de 24 de ore de înot continuu a lui Gabriel Drăghici, Semimaratonul şi „Marea Bicicleală”, putem considera ziua de 13 septembrie ca ziua ”Triatlonului umanitar” de la Galaţi.

Foto Sonia Baciu

Citit 2353 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2015 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.