Unde cântă Tudor Gheorghe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comportament incredibil în Ungaria: Un autocar în care se aflau 50 de călători români a fost oprit de poliţiştii maghiari la scurt timp după ce a intrat pe teritoriul Ungariei, la aproximativ 50 de kilometri de graniţă, pentru un control.  Conform unor martori şoferul ar fi fost bătut de poliţişti, în faţa călătorilor, şi apoi arestat.

* Maramureşul istoric din Ucraina: „Maramureşul mic" sau „Maramureşul din dreapta Tisei"  este strivit sub cizma Kievului. De la învăţământul cu predare în limba maternă, la dreptul la presă sau acţiuni culturale cu caracter naţional, drepturile românilor din dreapta Tisei sunt încălcate. Mai mult, autorităţile române se fac că nu văd situaţia gravă a acestei comunităţi româneşti şi rar mişcă un deget pentru a o ajuta.

* O româncă pe scena Operei din Oxford: Artista româncă Eliana Pretorian va da, din nou, viaţă personajului "Clorinda" din "Cenuşăreasa" de G. Rossini, în 23 şi 25 iunie, dar şi în 1 şi 4 iulie, la Opera din Garsington, Oxford, Anglia.

* Muzică clasică în Spania: În Valencia, oraş cu valoroasă tradiţie lirică, grupul de muzică clasică „Nou Horizont" format din soprana Irina Maria Ionescu, baritonul Mihai Valentin Petrovici Bulai, soprana Eva Gonzalbez i Gregori şi pianistul Cristiana Roca, în colaborare cu Universitatea Cardenal Herrera din Valencia au realizat primul CD profesional de muzică clasică.

* Hora strămoşească la Stuttgart: Forumul German-Român Stuttgart, organizează, în cadrul festivalului de vară al culturilor, standul „România". Timp de 6 zile în piaţa primăriei  din Stuttgart va avea loc un maraton muzical internaţional, vor fi degustate specialităţi culinare româneşti ca la mama acasă! Puteţi afla mai multe pe site-ul http://www.forum-gerrum-stuttgart.de.

* Seară de film românesc în Germania: Comunitatea Românilor din Rhin Main, CROM, organizează pe 27 iunie, ora 18:00, la sala Mircea Hohoiu, Luisen-straße 43, Offenbach, o seară a filmului românesc. La ora 19.30 va rula pelicula "Restul e tăcere", 2007, regizor Nae Caranfil.

* Tudor Gheorghe cântă în Spania: Asociaţia Hispano-Română şi Federaţia Asociaţiilor de Emigranţi Români din Spania, în colaborare cu Asociaţia Casa de România, organizează sâmbătă, 27 iunie, şi duminică, 28 iunie, două concerte cu Tudor Gheorghe în localităţile spaniole Alcorcon şi Getafe. Cei care doresc să îl asculte trebuie să ştie că accesul în sală este gratuit, în limita numărului de locuri, pe bază de invitaţie.

Citit 1416 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.